Cum se împart banii de publicitate la Consiliul Județean Neamț – episodul 1

1

De peste 5 ani de zile publicația noastră oferă informații despre Consiliul Județean Neamț, fiind singura instituție media care de tot atâția ani difuzează integral, în variantă video, ședințele de Consiliu Județean Neamț.
99% dintre oamenii politici, funcționarii din UAT-urile din județ și nemțenii care vor să vadă cum-se-impart-baniice se discută în ședințele de Consiliu Județean vizionează aceste materiale exclusiv la ziarpiatraneamt.ro ceea ce ne poziționează detașat pe primul loc ca sursă de informare în legătură cu Consiliul Județean. La aceasta se adaugă și cele mai multe anchete sau articole critice legate de activitatea Consiliului Județean, fapt care duce la o vizibilitate extinsă în rândul celor care sunt interesați atât de lucrurile pozitive cât și de cele negative care se petrec la această instituție.
Cu toate acestea și plusând cu faptul că suntem cea mai citită publicație din Neamț, am făcut un calcul contabil și am constatat că din banii de publicitate/promovare (zeci de miliarde de lei vechi) alocați de Consiliul Județean Neamț direct sau prin intermediul proiectelor pe care le-au gestionat, publicația noastră a încasat în 5 ani de zile 0,01% din aceste sume, adică 744 lei în 5 ani. Desigur că este mai mult decât clar că banii de la această instituție merg doar la anumite ziare și televiziuni și că avem tot dreptul să suspectăm o corupție generalizată în privința alocării acestor sume. În acest sens a venit timpul ca după 3 președinți de Consiliu Județean care au moștenit de la unul la altul aceste obiceiuri, să spunem totuși … STOP.
Demersul nostru nu este făcut în scopul obținerii de bani de la această instituție. Cum stăm de 5 ani de zile fără publicitate de la Consiliul Județean Neamț, mai putem sta încă 5. Aspectul care deranjează și pe care nu mai putem sa îl tolerăm este acela că banii, adică zeci de miliarde de lei vechi alocați în ultimi 5 ani, ajung la unii dintre concurenții noștri direcți care ori sunt insolvenți ori ”ocolesc” cu succes unele taxe și impozite. Astfel, Consiliul Județean Neamț și alte instituții țin în viață artificial ziare sau televiziuni care au audiențe și tiraje jenant de mici.
Toate aceste lucruri trebuie să se termine.
Regretăm faptul ca cei de la Consiliul Județean Neamț nu au înțeles absolut nimic din demersurile noastre prin care am încercat tot ce a fost posibil ca pe cale amiabilă să-i determinăm să facă lucrurile corect, dar încă mai sperăm ca în cel mai scurt timp să auzim de un algoritm clar în funcție de care se împart acești bani, sau și mai fericiți am fi dacă am auzi că nu se mai dau bani deloc la presă și se publică doar anunțurile oficiale la Monitorul Oficial și ce mai prevede legea că trebuie publicat obligatoriu.
În cazul primăriei Piatra Neamț spuneam că, dacă se reduce la minim bugetul pentru presa locală, ne obligăm să difuzăm gratuit toate materialele publicitare venite de la municipalitate. În cazul Consiliului Județean Neamț, dacă se taie bugetul la presă, nu ne mai putem lua acest angajament pentru că dăm deja de 5 ani totul gratuit.

Va urma.

I.R.

1 Comentariu
  1. murino spune

    Nu ati inteles? Primeste cine lauda stapanul si scuipa dusmanul. Ce sa va fac daca nu ati inteles asta?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate