Cum se îmbogățesc unii din proiectul ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Neamț”

1

compost-3

Fiecare primarie de comună din Neamț s-a trezit în curte cu o mulțime de pubele de plastic fără fund intitulate sugestiv containere de bio-compost, publele pe care primăriile vor trebui să le distribuie către populație.
În aceste containere se presupune că oamenii din mediul rural vor depune frunze, mizerie de la animale, etc și vor face un fel de îngrașământ. Desigur că totul este o poveste de prost-gust, capacitatea acestor pubele fiind minusculă chiar și pentru cea mai mică gospodărie, ca să nu mai vorbim despre faptul că numărul lor este mai mic decât al gospodăriilor. Deci, o investiție total inutilă care nu va avea absolut niciun randament. compost-2
Dovada clară că aceste clopote de plastic nu sunt utile absolut nimănui se poate vedea cu ochiul liber în curțile sau pe lângă primăriile din Neamț unde aceste pubele fără fund stau nepăzite de foarte mult timp și nu s-a furat nici măcar una, semn ca nimeni nu le găsește vreo utilitate.
În spatele acestei investiții inutile se ascund interese financiare colosale. Fiecare pubelă fără fund costă 180 RON și în total ar trebui să vină în Neamț 52.000 de astfel de containere, deci 9.360.000 RON  fără să calculăm TVA-ul.
Priviți pozele cu ”unităţile de compostare individuală” și apreciați dumneavoastră cam cât ar valora un asemenea recipient, scădeți valoarea apreciată din 180 RON, înmulțiți diferența cu 52.000 și veți obține suma cu care s-a îmbogățit cel care le-a vândut.compost-1
Și dacă am vorbi numai de inutilitatea acestor recipiente și de băieții deștepți care au facut grămezi de bani, nu ar fi o problemă. Problema va veni de abia peste ceva timp după ce primăriile vor împărți deja aceste pubele la oameni și va uita să le spună că nu sunt cadouri ci niște recipiente care valorează 180 RON, bani pe care gospodarul va trebui să-i restituie primăriei dacă distruge sau aruncă recipientul de plastic.
Uite așa nemțenii noștri vor primi prin grija autorităților niște butoaie fără fund de care vor trebui să aibă grijă ani de zile, în caz contrar fiind buni de plată.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. de astazi coroi spune

    acest jaf cu banul public este amplificat si de acele placi de beton si plase care au impanzit judetul.din nefericire unii primari care habar nu au de frumusetile naturale pe care le au in comuna le-au amplasat in locurile cele mai frumoase.mergeti la borlest,pangarati si ale zone si vedeti bataia de joc.nimeni nu a informat populati ce e cu tomberoanele fara fund si cu placile de beton.CA PROSTII AU SEMNAT RECEPTIA.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate