Cum se folosește CORECT trecerea pentru pietoni

2

Deoarece unii pietoni confundă trecerea pentru pietoni cu o piscină și plonjează pe carosabil, e nevoie să amintim unora cum se folosește trecerea pentru pietoni.

 1. Se cheamă trecere PENTRU pietoni. Asta înseamnă că pietonul nu are prioritate de trecere față de mașini decât după ce s-a angajat în traversarea drumului. Deci, înainte de a se arunca pe zebră, pietonul acordă prioritate mașinilor și după aceea se angajează în traversare.
 2. Pietonul are obligația să traverseze constant drumul pe trecerea pentru pietoni. Adică nu trebuie să staționeze pe carosabil sau să se deplaseze în fugă. Este, de asemenea, interzis ca pietonii să prelungească timpul de traversare, să întârzie sau să se oprească fără motiv.
 3. Ca să poată da prioritate mașinilor pentru ca mai apoi să aibă el prioritate la traversare, pietonul trebuie să se asigure înainte de a se angaja în trecerea drumului. Deci, este necesar să mute privirea blocată pe ecranul telefonului mobil și să se uite la mașinile care merg. Asigurarea înaintea traversării nu se face cu coada ochiului, ci cu ambii ochi.
 4. Când se angajează în traversarea străzii, pietonul trebuie să ia în calcul că șoferul care vine spre el e posibil să nu fie atent sau să aibă o defecțiune tehnică la mașină. Trecerea străzii nu trebuie să fie o activitate de tip ”ruleta rusească”.

Dragi pietoni, este esențial să înțelegeți că trotuarele sunt pentru pietoni și străzile pentru mașini. Atunci când traversați un drum intrați în zona destinată mașinilor, nu mașinile intră în zona destinată vouă. Evitați să vă ciocniți cu cei care conduc mașini. Voi sunteți îmbrăcați cu haine, ei sunt îmbrăcați cu cel puțin o tonă de metal.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
 1. Motanul Mustacios spune

  Descrierea corectă ar fi: „dacă te arunci pe trecere și te omoară unul, te plânge familia fix 3 zile cât stai întins pe năsălie. Te mai plânge odată la 40 de zile și după aia, te uită. Pe tine te mănâncă viermii, șoferul are permis din nou după un an iar familia ta își vede de treabă mai departe. Prostule mort!”

  1. legio spune

   Ai dreptate motane ,romanul si in special tuneretul si minorii ,nu vor sa inteleaga ca ; cea mai buna frana esre la piciorul pietonului !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate