Cum se fac achizițiile publice la o școală din Neamț

Azi a avut loc o ședință de consiliu local în comuna Poiana Teiului. La ședință s-a votat bugetul local în care erau prinși banii necesari schimbării unei centrale termice la o școală.

Pe unul dintre consilieri, Furtună Dumitru pe numele lui de autodenunț, l-a luat gura pe dinainte și a declarat în fața consilierilor și a camerei de luat vederi că a vorbit deja cu o firmă pentru centrală și totul e aranjat, e și comandată centrala. Mai trebuie doar aprobați banii, dați școlii și școala să facă procedura de achiziție.

Deci, omul a votat niște bani care să meargă la o firmă cu care a aranjat el. Adică achiziția publică a fost aranjată înainte de a fi bugetată. Tare de tot consilierul acesta. Tare penal, voiam să zicem.

Cum știa el că directoarea școlii va cere o centrală nouă și nu repararea celei vechi, cum știa câți bani o să se aloce, cum știa cine va câștiga procedura de achiziție făcută de conducerea școlii și cum va arăta cererea de ofertă sau caietul de sarcini sunt întrebări pe care ar trebui să le pună niște organe de cercetare penală. Noi doar putem să ne bucurăm că a ghicit omul nevoia, suma, caietul de sarcini și firma câștigătoare, economisind astfel o grămadă de timp.

- Apreciază pagina -

6 Comentarii
 1. Cristian spune

  Nu e nicio mare sfaraiala…conf legii.98/2016 se pot face achizii directe pana la valoarea de 135.000 lei fara tva ptr servicii si bunuri si 450.000 lei ptr lucrari….asa ca nu e nevoie de nicio procedura ce implica oferte financiare sau caiet de sarcini ptr achizitia unei centrale. Si e bine asa, ptr ca altfel ai bloca activitatea tuturor institutiilor publice cu licitatii ptr orice fleac.

  1. Liliana spune

   Exact asa, se economisește timp și muncă birocratică în zadar. Cine nu a lucrat niciodată cu așa ceva și habar nu are cât de stufoase și fără rost sunt acele proceduri de achiziție, vorbește fără rost.

 2. Dana spune

  Nu am vrut niciodata sa fac comentarii dar acum nu pot sa nu zic ca vorbiti in nestiinta de cauza despre centrala se stia de la d-na director noi parintii de la Scoala Petru Voda am chemat duminica autoritatile si am discutat despre necesitatile scolii nu mai dati cu presupusul si da copii nostri sunt la biserica ce este rau in asta? Bine ar fi daca fiecare si-ar vedea de treaba lui.Sunte-ti penibili in frunte cu cel care a facut articolul

 3. Radu spune

  Oare stie cineva ce se intampla la scoala Petru Voda in acest moment? Raspuns : Se roaga la biserica

 4. Florin spune

  AVEM Timp =AVEM. Di Tate , NOI va dam. Banii , Extraordinar. De parcă. i ar. Da de la El ,Ei din Portofel . ACOLO în Cadrul. acelei. Instituții. TREBUIE. Chemat ,Adus un PREOT. de Mir ori Sihastru și Făcută o SFEȘTANIE cu. Alungarea Duhurilor Rele , A Vrăjmașilor și de LUMINARE. , GAND. Bun și Ocrotire , OCROTEȘTE DOAMNE pre Poporul Tau , Precum venind de la IORDAN ASA. Doamne Arătate și la ZAHORNA ! Fă o MINUNE .

  1. Iordan spune

   Vrei sa ne rugam in astfel de situatii? Mai degraba punem osul la treaba ca nu ne da nimeni de sus nimic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate