Cum se angajează asistenții medicali, fără concurs sau examen, la un spital din România

14

Un manager de spital, din Neamț, a găsit o metodă ingenioasă de a face angajări după bunul plac, fără concursuri, examene sau alte proceduri complicate.intrare-spital
Cei care vor să se angajeze și să ocolească chinul examinărilor riguroase se prezintă frumos și, recomandați de ”vocea și talentul” lor, negociază ”angajarea” direct cu cine trebuie. După aceasta, merg și își deschid o Întreprindere Individuală (I.I.) … pe persoană fizică, cum ar spune unii. Cu patalamaua de I.I. se reîntorc la locul faptei și semnează un contract de prestări servicii de ”asistență medicală” și devin lucrători cu drepturi depline în frumosul spital.
Că ar fi deja peste 50 de astfel de asistenți medicali angajați la spitalul din Piatra Neamț nu e o problemă, că e nevoie de personal, dar ce ne facem cu cei care și-au rupt coatele pe băncile școlilor și au dat examene și concursuri grele ca să ajungă asistenți medicali și să se angajeze? Cum o fi asta? Cine stabilește care asistent medical se angajează cu carte de muncă și concurs și care fără concurs și fentează astfel și impozitul pe salariu?
Întrebările sunt mai multe, dar credem că ar trebui unele persoane avizate să se autosesizeze, căci noi nu suntem organ de anchetă, și ar fi bine să o facă până ce nu va fi prea târziu.
Deja la spitalul din Piatra Neamț până și cei care stau la barieră sunt cu contract de prestări servicii și se înghesuie 5 pe un singur post de paznic, nu că ar fi auzit cineva vreodată de paznici cu I.I. dar așa e la Neamț.
Nici nu mai spunem de multe alte angajări ascunse în spatele acestor contracte de prestări servicii despre care gura lumii din spital spune că sunt obținute cu multe ”eforturi” financiare, și nu mai discutăm despre ele căci corupția e mult prea mare ca să se pună ordine prea curând în sistemul medical nemțean.

Iosub Robert

PS: Domnul Lazăr Ioan, director al spitalului din Piatra Neamț, s-a plâns de nenumărate ori de articolele noastre acuzându-ne de subiectivism. Pe această cale, în mod public, ne exprimăm disponibilitatea și totodată îl invităm pe domnul manager la dezbateri în fața unei camere de luat vederi pe orice problemă legată de spital și oricând dorește domnia sa, indiferent de zi sau oră.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
14 Comentarii
 1. robocop spune

  Sa golim , pardon , de nervi am apasat aiurea tasta .Da cand auzi asa enormitati , auzi compara tovarasul Ion frizerul cu medicul si asistenta . ! Pana la capat se arata valoarea de asta pleaca toti la Mures si Bucuresti , chiar si la Bacau is mai umani !

 2. ioan spune

  Spaga se da si la coafor,frizerie,ospatari,functionari piblici…etc asta nu se vede?

  1. robocop spune

   Rusine sa iti fie daca asa pui problema Ioane ! Sper ca nu esti marele vicelider ! Prosti is oamenii ca nu iau legatura cu organelespecializate si la fiecare spaga sa va mai ia pe cate unul la beciul domnesc ! Da poate le dam idei bune .Oameni buni , apelati la parchet inainte de a da spaga , sa golom de vipere cuibul ala !

 3. matei simona spune

  Unii vor sa munceasca chiar si cu PF chiar daca asta inseamna sa nu aiba dreptul la bonuri de masa si nici la concediu si chiar daca din cei 1000 de lei trebuie sa.si plateasca contabila si transportul! Cu ce mai ramane acea persoana?Eu nu.mi doresc sa lucrez cu PF caci n. ramai cu nimic dar de nevoie k nu ai unde sau k nu se scot posturi la concurs nu accepti si asa decat sa faci voluntariat?Toti muncim pt copii dar alteori nu ai unde:faci o scoala si stai acasa!

 4. matei simona spune

  Daca doriti sa stiti un asistent medical debutant ce lucreaza cu PF in spital are un salariu de 1000 de lei dar asta nu va intereseaza!si mai e si deficit de personal! Nu mai dati cu pietre daca nu stiti!

  ADMIN: Tocmai asta ne interesează ca daca după ce are un venit de nimic mai da și o atenție la angajare asistentul va fi oblicat să intindă mâna catre pacient.

 5. cristi spune

  De ce se arunca mereu cu noroi in personalul medical? Toti sunteti drepti? Voi cei care postati asemenea articole nu va uitati in propria curte? Acuzati tot personalul ca primeste spaga desi nu toti iau, majoriatea primesc spaga, dar nu toti(pe aceeia nu ii vede nimeni) . Uitati-va domnilor in propria curte pentru ca si la voi este mocirla, din cauza voastra tot personalul din sistemul medical si nu numai este discreditat ,in fata persoanelor fara pic de educatie, cu un mare bagaj de nesimtire. Pe pacietii care injura asistentele, medicii si infirmierele (fara motiv pentru ca au o foarte mare nesimtire) voi jurnalistii nu ii vedeti. Mergeti domnilor si atunci cand pacientii nu au dreptate( nu in toate cazurile este valabil) si scrieti articole. Sunteti josnici!!!!!

  ADMIN: Iubesc oamenii care au dreptate. Și la noi in presă e o mocirlă și o golăneală de nedescris dar noi le dăm peste bot imediat la colegii care sunt imbecili și avem articole și cu ei. Dumneavoastră vă luați de colegii care sunt corupți ?

  1. robocop spune

   Usurel , ca dai in apoplexie .Si ajungi sa te convingi ca se ia si inca la greu spaga . Toti , dar absolut toti ! De la lift pana la morga . Si unde nu se ia , nu se face nimic bolnavului , pana nu se simte si scoate din pamant din iarba verde banii . Tu crezi ca prostesti pe cineva amenintand si jignind pe forum ? Asta0i educatia si tratamentul pe care il administrati sarmanilor bolnavi .

   1. popa gheorghe adrian spune

    Macelaria si abatorul intitulat „Spitalul de Urgeta Neamt” este o cloaca corupta 80%. Exact cum spune Roby, de la liftiera, asistenta, doctor…spaga circula libera…greata de PIATRA NEAMT. RUSINE PIATRA NEAMT!

 6. Anne spune

  Munca de asistent medical, este o munca f grea, cine nu are habar, s-o incerce, observa un asistent o zi intreaga. Forma aceasta de care vorbiti, se practica afara, in Europa, si nu inteleg de ce in Romania trebuie sa fie ilegala. Asta nu e problema mea, cat despre examene si alte chestii iarasi prostii, dc esti calificat de ce trebuie neaparat sa dai examene. Vreti sa spuneti ca dc sunt „pile’ examenele nu se pot aranja?
  Articolul acesta nu spune nimic, este o aberatie, dc sunteti jurnalisti gasiti subiecte mai interesante. Si by the way, dc ajungeti in spital rugati-va sa va ingrijeasca un asistent bun, cu o pregatire buna, nu forma de salarizare va intereseaza… oricum salarizarea e de rahat …inca!

  1. Lolita spune

   „By the way” o vrei ‘your way” dar nu ai cum s-o iei ca I.R. a zis corect in articol. De cind are voie manageru lui spitalu statului sa semneze asemenea contracte ?

  2. feraru marcel spune

   Dak asistentul nu stie a scrie Romaneste….da iegzamen, Iata dc Of, of, ca se crede ei doctori……Scumpii…. Inca !

  3. robocop spune

   Asa este , e teribil de grea , plicul cu malaiul de pe vaca vanduta nu ajunge intai la asistent , se duce la dom doctor , vezi presa si ce scapa printre degete abia , o parte mica ajunge si la tine .Nu-i dreptate deloc , par example ortopedu , macar de pe vitel daca dadea si asistentei , nu ?

   1. popa gheorghe adrian spune

    Saracu’ dom doctor Caranfi….i-o fi stat in gat nielul, pardon, vrabioara de Paste…sunteti foarte rau ca spuneti lucrurilor pe nume

 7. Frco spune

  Este suficient sa faca cineva o sesizare la curtea de conturi. Așa a fost si la Slobozia iar după controlul Curții de conturi acele contracte au fost declarate ilegale iar managerul destituit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate