Cum sa te folosesti la maximum de spatiul din casa ta: idei si trucuri pentru o locuinta mai spatioasa

0

O casa spatioasa nu inseamna neaparat un apartament sau o vila de peste 100 de metri patrati cu 5,6,7 sau mai multe camere, ci poate sa insemne chiar si o garsoniera sau un studio amenajat corect, pentru a fructifica tot spatiul disponibil. Daca iti doresti o locuinta mai spatioasa, primul pas nu este neaparat sa te gandesti sa te muti, ci sa faci anumite modificari, astfel incat fiecare camera si loc din casa sa deserveasca unui scop. 

Iata cateva sfaturi si trucuri pentru a te bucura de mai mult spatiu la tine acasa:

Holul

Holul este unul dintre spatiile unei case, ce nu ar trebui neglijat. De ce? Fiindca are potentialul de a avea utilitate si de fi transformat intr-o zona a locuintei ce deserveste unui scop. Atunci cand cauti idei pentru decorarea holului si transformarea sa intr-un spatiu util, trebuie sa iei in considerare dimensiunile acestuia. Un hol de mici dimensiuni poate servi ca spatiu de depozitare prin intermediul rafturilor, dulapurilor sau etajerelor. In schimb, daca ai un hol de mari dimensiuni, poti amplasa o masa si cateva scaune sau o zona de bar, pentru a servi ca zona de dining ori ca spatiu de lucru. Investitia nu trebuie sa fie una mare, iar pentru a da personalitate unui hol transformat in camera, alege un tablou abstract canvas de la Pepanza.ro, care sa completeze armonios designul.

Balconul

Balconul este un spatiu ce se poate transforma usor intr-o camera extra de mici dimensiuni. Poti amenaja pe balcon un birou, o zona de depozitare sau chiar un mic dormitor pentru oaspeti, daca acesta este inchis si calduros. Nu trebuie sa alegi mobila foarte scumpa, ci mai degraba sa gandesti un plan prin care sa maximizezi utilitatea spatiului. Daca ai un balcon de dimensiuni mari, poti amplasa atat un birou pe un perete, cat si spatii de depozitare pe peretele opus. Balcoanele deschise au si ele rolul lor: poti servi masa in zilele cu vreme frumoasa sau poti face sport.

Spatiile de depozitare

Debaraua sau camara au potentialul de a deveni spatii super utile si nu neaparat camere in care depozitezi lucruri fara un scop clar. Ce mai poti face intr-o camara sau debara in afara de rafturi pentru a depozita electrocasnice, produse de curatenie sau mancare? Poti amenaja un dressing, daca dulapul din dormitor nu mai este incapator sau chiar o mica biblioteca, daca nu doresti sa incarci livingul cu o astfel de zona pentru carti, CD-uri si DVD-uri.

O casa de mici dimensiuni nu trebuie sa insemne o casa inghesuita si unde nu ai loc pentru toate lucrurile de care ai nevoie. Atunci cand alegi sa sa te folosesti la maximum de fiecare metru patrat din locuinta, vei vedea cat de mult spatiu vei castiga. Pe langa folosirea holului, a balconului si a debaralelor pe post de spatii utile, vei avea o casa mai aerisita, daca alegi intotdeauna mobilier de dimensiuni potrivite pentru marimea camerelor. Spor la amenajat!

Sursa foto: Pexels.com

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate