Cum sa scapi de taxa de poluare?

0

Casa de avocatura Coltuc incearca prin strangerea a 50.000 de semnaturi sa elimine taxa de poluare prin actionarea in instanta pe aceasta tema. Nemultumirea vine din faptul ca de la inceputul anului Ministerul Mediului a triplat taxa auto. Chiar si cei care si-au achizitionat masini de ultima ora, cu Euro 5, trebuie sa plateasca aceasta taxa.

Actele necesare pentru a actiona in justitie constau in: copie de pe chitanta sau OP daca s-a platit pe firma, copie de pe decizia de calcul a taxei, copie de pe cartea masinii, copie de pe contractul de vanzare-cumparare si copie de pe cartea de identitate a proprietarului.

In ceea ce priveste procedura, potrivit avocatului, aceasta consta intr-o plangere la organul care a emis respectiva decizie, apoi se asteapta 30 de zile pentru un raspuns si abia dupa aceasta perioada se depune cererea de chemare in judecata. Judecata are loc la tribulanul din zona unde s-a platit taxa. Avocatul atrage atentia ca, daca ati achitat taxa de poluare, aveti la dispozitie doar 30 de zile pentru a o contesta. Pe durata procesului, teoretic, ar putea sa se circule cu numere rosii, pe baza unui certificat ca exista un proces pe rol, asta pana hotararea devine irevocabila.

Mai multe detalii aici.

Gh.F.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate