Cum să preveniţi piederea câinilor în timpul sărbătorilor

S.C. Salubritas S.A. doreşte să informeze proprietarii de câini că în perioada sărbătorilor de iarnă, multe animale de companie se pierd fiind speriate de artificii sau petarde.

Pentru a preveni pierderea câinilor în timpul plimbărilor, folosiţi un ham bine fixat pe corpul prietenului dumneavoastră – hamul trebuie să fie suficient de strâns pentru a nu putea fi scos în timpul unei crize de panică, dar suficient de larg să nu fie incomod – ar trebui sa puteţi introduce sub cureluşe 1-2 degete. Evitaţi plimbările în zonele aglomerate unde este probabil să se aprindă petarde.

În timpul focurilor de artificii ţineţi câinii în locuri sigure, de unde nu pot fugi. În curte amenajaţi-le un ţarc din care să nu poată evada (acoperit cu plasă). Ţineţi porţile, uşile şi geamurile închise, creaţi un culcuş unde animalul dumneavoastră se simte în siguranţă, iar dacă sunteţi acasă distrageţi atenţia câinelui cu jucării şi recompense.

Pentru că nu puteţi anticipa pierderea, cel mai bine este să fiţi pregătit pentru asta: apelaţi la medicul veterinar pentru a pune microcip şi înregistraţi câinele în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân. Dacă cineva găseşte câinele şi îl duce la un medic veterinar, acesta vă poate suna să vă recuperaţi prietenul.

Ce să faceţi dacă aţi pierdut câinele? Anunţaţi serviciul de gensionare a câinilor fără stăpân, asociaţiile de protecţia animalelor, puneţi anunţuri pe internet, pe reţelele de socializare în grupurile locale, în ziare locale. Contactaţi adăpostul de câini la numărul 0233275083 sau vizitaţi-l pe strada Dimitrie Bolintineanu în timpul săptămânii între 10:00 şi 18:00, iar în weekend şi de sărbătorile legale între 08:00 şi 12:00.

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate