Cum să nu fii păcălit de escrocheriile online

0

Escrocheriile pe Internet pot fi în anumite cazuri uşor de detectat, însă în cazul achiziţionării unui produs nu poţi fi niciodată sigur. Este greu să evaluezi un magazin online numai prin designul paginii, deoarece majoritatea magazinelor online cu o bună reputaţie au un design care lasă mult de dorit, în timp ce paginile care arată frumos sunt adesea gestionate de escroci.

Este important ca în momentul în care exisă dubii cu privire la activitatea unui magazin online să se verifice datele cu privire la identitatea distribuitorului, feed-back-uri din partea clienţilor şi dacă există nereguli se vor găsi cu siguranţă opinii negative pe Internet.

Majoritatea cardurilor oferă multiple metode de securitate a tranzactiilor. Este recomandabil, totuşi, să vă asiguraţi dacă dumneavoastră deţineţi un astfel de card sau nu, cerând această informaţie de la reprezentanţii băncii.

Înainte de a cumpăra online, verificaţi cine procesează tranzacţia. De multe ori comercianţii acceptă plata numai printr-un singur provider cu o bună reputaţie. Deşi măsurile de securitate ale PayPal sunt uneori ridicole, ele oferă un avertisment cu privire la tranzacţiile nesigure.

În cazul în care v-aţi confruntat cu experienţe neplăcute legate de fraudele online este bine să transmiteţi experienţa dumneavoastră mai departe prin intermediul forumurilor pentru a crea o imagine negativă escrocilor. Cu siguranţa aceasta va proteja viitorii clienţi de astfel de fraude şi poate conduce la prinderea infractorilor şi pedepsirea lor.

M.I.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate