Cum să îți menții afacerea în top la finalul anului 2022?

0

                Anul 2022 nu s-a dovedit a fi mult mai blând cu noi, din toate punctele de vedere. Mai ales atunci când vine vorba despre antreprenori și afaceri, mai ales magazine mici și mijlocii. Dar dacă ești un mândru deținător de magazin și îți dorești să îți menții afacerea în top și la finalul acestui an – la fel de atipic ca cei de dinainte – trebuie să știi că sunt câteva lucruri pe care le poți face!

                În plus, trebuie să descoperi ce rol important pot juca câteva ”simple” pungi din plastic sau biodegradabile în succesul afacerii tale.

Investește mereu în calitate

                Deși acest sfat pare puțin redundant, deoarece ar trebui să fie logic faptul că produsele de calitate sunt cele mai căutate, în general, începe să apară un trend în care oamenii se orientează în prezent spre produse ieftine. Dar nu aceasta este majoritatea – și nu ar trebui să te orientezi după cazurile speciale atunci când vine vorba de construirea unui avatar de client pentru afacerea ta.

                Atunci când le arăți clienților tăi că tu încă investești în calitate superioară și în servicii impecabile, aceștia vor fi încurajați să rămână alături de afacerea ta, în ciuda situației economice actuale. De ce? Pentru că vor vedea că ești cu adevărat pasionat/ă și dedicat/ă, dorindu-ți să nu îți dezamăgești clienții orice ar fi. Astfel vor alege să cumpere tot de la tine, deși poate există alternative mai ieftine – dar al căror preț mic se reflectă în calitatea mult mai slabă.

                Pentru a deveni lider pe piață trebuie să te adaptezi, într-adevăr, evenimentelor exterioare. Dar acest lucru nu trebuie să însemne niciodată să renunți la principiile și valorile tale, care te-au ajutat să îți construiești afacerea!

Arată-le clienților că îți pasă de ei cu adevărat

                Așa cum îți povesteam și mai sus, este foarte important să le arăți clienților – atât celor fideli, cât și celor care abia acum intră în contact cu afacerea ta – că îți pasă cu adevărat de ei. A-ți păsa de clienți înseamnă că îți organizezi afacerea, magazinul, activitățile, promoțiile și așa mai departe într-un fel în care să fie mereu avantajați clienții. Nu spunem să pui nevoile logice ale magazinului pe locul doi – profitul pe care îl faci te ajută să te dezvolți și mai mult și să mulțumești din ce în ce mai mulți clienți!

                Vorbim despre a-ți prezenta afacerea și de a lua decizii în așa fel încât clienții să se simtă mereu importanți și să simtă că cineva are grijă de nevoile lor reale. Degeaba un magazin le oferă clienților înghețată exotică la prețuri imbatabile iarna dacă ei își doresc ceaiuri aromate și pături călduroase. Degeaba un magazin se concentrează pe produse impresionante doar vizual, dar a căror calitate sau utilitate lasă de dorit.

                Trebuie să rămâi mereu în contact cu clienții tăi și să descoperi ce își doresc aceștia de la magazinul tău. Apoi să aliniezi dorințele lor la valorile tale – și așa vei mai urca încă o treaptă spre top!

Folosește pungi biodegradabile – cel mai inedit mod de promovare offline

                Continuând în aceeași idee cu a le arăta clienților că îți pasă de ei cu adevărat, îți povestim despre sacose plastic si biodegradabile și cât de importante pot fi acestea, mai ales pentru un magazin.

                E greu să rămâi relevant și să îți păstrezi afacerea în top, mai ales acum, spre sfârșit de an, când oamenii devin din ce în ce mai precauți cu resursele lor financiare. Aici intervin detaliile minuscule care diferențiază un magazin de duzină de unul aparte, apreciat cu adevărat de către clienți.

                Amenajarea magazinului după ultima modă, produse cu ambalaje colorate care îți fură ochii, calitate superioară, o gamă largă de produse… toate acestea devin nule dacă cei care îți trec pragul nu au un mod util și de încredere prin care să  transporte cumpărăturile în siguranță până acasă sau chiar și doar până la mașină.

                Foarte multe magazine uită că este la fel de important să le ofere clienților sacose de calitate, precum este să aibă la raft produse de calitate. Pentru că, mai ales acum, cu ploi și zăpezi ce vor urma, nimic nu ar face un client să se simtă mai trădat decât o plasă de cumpărături ruptă în mijlocul străzii, ce a cauzat deteriorarea produselor pe care le-a achiziționat cu atât de mult entuziasm.

                Aceste sacose si pungi biodegradabile nu numai că pot susține până la 15 kilograme, dar ajută și la protejarea mediului înconjurător. Clienții tăi vor fi cu siguranță impresionați, iar magazinul tău va avea numai de câștigat!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate