Cum să îți amenajezi casa ca un adevărat designer. Sfaturi practice pentru o locuință de vis

0

Ultimul an a fost plin de noi provocări și de schimbări radicale pentru întreaga planetă. Dacă până acum, marea majoritate a adulților petreceau timp acasă doar atunci când luau cina sau se odihneau, lucrul din intimitatea casei proprii a devenit o nouă obișnuință. 

Faptul că numeroși tineri au început să petreacă mult mai mult timp acasă a adus cu sine o serie de schimbări și îmbunătățiri în ceea ce privește designul locuințelor, totul pentru a crea locul perfect pentru relaxare, pentru a munci sau pentru a găti cine delicioase.

Iată câteva sfaturi practice pentru amenajarea locuinței ideale

  • Livingul reprezintă locul unde petreci cea mai mare parte a timpului, astfel că este imperios necesar să fie confortabil, luminos și să conțină elemente de decor care îți plac. Însă, elementul central al camerei este canapeaua, locul de unde te uiți la tv, citești, te joci sau îți bei cafeaua. Pentru a avea o sufragerie pe măsura așteptărilor tale, este ideal să îți achiziționezi piese statement de calitate, mai ales atunci când te poți bucura de un preț promoțional la colțare și canapele de la Modela. Într-o gamă variată de culori și modele, aceste produse îți vor satisface și cele mai exigențe gusturi. 
  • Pentru a te bucura de spațiu și a avea o casă luminoasă este momentul să adopți stilul minimalist. Acesta a câștigat teren în ultimii ani, fiind preferat de designeri de interior renumiți. Cu ajutorul acestui curent îți poți transforma radical toată locuința, finalul fiind unul spectaculos.
  • Personalizează-ți casa după gusturile tale. Nimic nu te va face să te simți mai acasă decât un apartament care să te reprezinte în totalitate. Folosește obiecte de decor pe care le adori, flori deosebite, lumânări, tablouri, fotografii, orice îți place și te face să te simți confortabil.
  • Apelează la trucuri folosite de specialiști. De exemplu, dacă nu ești fericitul posesor al unei casei uriașe și ți se pare că apartamentul este prea mic pentru tine, îl poți ”mări” cu ajutorul unei oglinzi. Amplasată pe un perete din dormitor sau chiar din living, oglinda va dubla practic spațiul printr-o iluzie optică. Efectul de mărire al spațiului îl are și folosirea culorilor deschise în decorarea spațiului, pereții de culoarea untului, de exemplu, vor crea impresia de lărgime, pe când unii colorați în albastru vor da senzația de spațiu închis, mic. 
  • Deși nu este camera centrală a apartamentului, și bucătăria se poate transforma într-una în care îți va face plăcere să gătești, să iei masa sau chiar să bei o cafea. Pentru început, renunță la lucrurile inutile pe care le ai în bucătărie: căni vechi și ciobite, cutii goale, farfurii pe care nu le mai folosești, etc. Dacă nu ai în buget reamenajarea completă a bucătăriei, o poți redecora cu bani puțini, dar cu rezultate fantastice. 

Cumpără câteva plante de decor, renunță la jaluzele în favoarea unei perdele din mătase într-o culoare deschisă, golește spațiile de lucruri, aprinde o lumânare parfumată și… locul tău preferat de băut cafeaua arată complet diferit. 

Oricum ai alege să îți decorezi propria casă, este important să o faci după gusturile tale. Specialiștii ne sfătuiesc să apelăm la imaginație și să ne decorăm locuința exact așa cum simțim și ne dorim, astfel ne vor crea un ”acasă” reconfortant, care ne va face să ne simțim bine, să ne relaxam sau să lucrăm cu toată energia de care avem nevoie. 

Sursa foto: Pexels.com

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate