Cum să faci ca dorințele de Anul Nou să se împlinească?

0

Fiecare început de an este un motiv bun să îți setezi câteva obiective pentru a-ți îmbunătăți viața din anumite puncte de vedere. În general, aceste rezoluții tind să fie uitate sau puse pe planul secund la foarte puțin timp după începerea anului.

Cu toate acestea, se pare că există câteva trucuri psihologice care te pot ajuta să profiți de aceste oportunități și să le transformi în realitate. Poate fi dificil să urmezi rutine noi sau să schimbi obiceiuri cu care te-ai obișnuit atâta vreme, dar câteva mici schimbări te vor ajuta să evoluezi din punct de vedere personal, social, emoțional și intelectual. Iată cum poți obține acest lucru.

Alege un obiectiv specific

Unul dintre cele mai comune obiective pe care lumea și le setează la începutul fiecărui an este fie acela de a merge la sală, de a urma o dietă mai sănătoasă sau de a fi mai productiv. În loc să te concentrezi asupra unui obiectiv atât de larg, ar fi bine să alegi ceva mai concret, care poate fi dus la bun sfârșit dacă îți propui acest lucru.

Dacă ai de gând să slăbești zece kilograme, spre exemplu, vei putea realiza acest lucru într-un mod mai ușor. Este important să fii realist în momentul în care îți stabilești aceste obiective, indiferent de cât de motivat ești la începutul anului.

Acordă-ți timp

Anul acesta, mai mult ca oricând, trebuie să te pui pe primul plan. Este important să îți stabilești un program pentru activitățile preferate timp de câteva minute în fiecare zi.

Îngrijirea joacă un rol important în viața oricui și îți poate îmbunătăți nivelul de productivitate considerabil, te scoate din rutină și te ajută să-ți petreci mai mult timp cu cei dragi.

Fie că îți place să te uiți la filme, să citești o carte, să mergi în drumeții, să faci excursii sau să încerci o activitate modernă de pe telefonul mobil, dacă iei parte la astfel de activități timp de câteva minute pe zi nu pierzi nimic important. Din moment ce telefonul mobil îți este la îndemână o mare parte din timp, când accesezi activități virtuale de pe telefonul mobil așa cum este ruleta cu prietenii sau singur, te relaxezi și te distrezi.

Începe cu pași mici

Odată ce ți-ai setat cele mai importante obiective pentru anul care abia a început, ar fi cazul să începi progresul cu pași mici. Oricât de mult ți-ai dori să faci schimbări radicale peste noapte, acestea nu vor avea prea multe rezultate atâta vreme cât nu te obișnuiești cu o rutină echilibrată. Așadar, dacă ți-ai propos să iei parte la un maraton, poți începe cu câteva ture de alergare de 2-3 ori pe săptămână. Odată ce te-ai obișnuit cu acest program, poți crește nivelul de intensitate. În acest fel, șansele de a renunța la visul tău scad de la o zi la alta, iar motivația este din ce în ce mai mare.

Învață din greșeli

O altă strategie care ar putea să te ajute este să nu repeți aceleași rezoluții în fiecare an. Dacă nu ai reușit să duci la bun sfârșit un obiectiv în anul care tocmai a trecut, oricât de motivat ai fi, șansele ca anul acesta visul să se împlinească nu sunt foarte mari.

Dacă vrei să ai parte de rezultate diferite, ar fi bine să evaluezi ceea ce ai reușit anul trecut din acest punct de vedere. Ce strategii au dat rezultate? Ce strategii au fost mai puțin reușite?

Încearcă să schimbi tactica și s-ar putea să ai parte de rezultate mai bune anul acesta. Un alt lucru la fel de important pe care trebuie să-l reții este că schimbarea este un proces de durată.

Învață să te adaptezi

Provocările sunt unul dintre cele mai comune motive care îi fac pe oameni să renunțe la obiectivele de început de an. Dacă ți-ai produs să adopți o dietă sănătoasă și ai câteva momente în care mănânci preparate mai puțin sănătoase, nu renunța din prima.

Drumul care duce la îndeplinirea dorințelor nu este de fiecare dată unul ușor. Este probabil să ai parte de provocări la fiecare pas. În loc să renunți, ai putea vedea aceste provocări ca pe niște lecții importante.

Cu cât înțelegi mai bine aceste provocări, cu atât vei fi mai pregătit data viitoare să le înfrunți.

Acestea sunt doar câteva trucuri psihologice care îți pot face noul an unul mai bun. Chiar dacă sunt logice, de multe ori este dificil să nu le treci cu vederea. Totuși, cu pași mici poți obține multe lucruri.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate