Cum să construiești propriul sistem de gaming

0

Trăim într-o perioadă în care fenomenul de gaming ne răsfață cu un număr mare de opțiuni. Console, PC-uri, dispozitive hand held (portabile), chiar și telefoanele mobile, toate sunt făcute pentru a ne satisface nevoia de gaming.

Dacă dorești să revii la prima dragoste, PC-ul, iată, pe scurt, de ce trebuie să ții cont atunci când vrei să-l asamblezi.

Decide ce hardware vei folosi

Componentele, cum ar fi procesoarele, plăcile grafice, memoria, plăcile de bază și dispozitivele SSD sunt disponibile la scară largă și sunt foarte ușor de utilizat, oferind o instalare și o configurare ușoară a software-ului.

Există nenumărate resurse la dispoziție, de la jucătorii care fac tutoriale video la ghiduri pas-cu-pas bazate pe text de către site-urile de top din domeniu. Dacă este ceva, s-ar putea să existe prea multe informații! Pe măsură ce studiezi cum să îți asamblezi propriul gaming PC, asigură-te că te documentezi din informații recente, de cel mult 3 ani vechime. Hardware-ul și perifericele se îmbunătățesc tot timpul.

Iată componentele hardware tipice de care vei avea nevoie pentru a construi un gaming PC:

– CPU / Procesor

– Plăci de bază

– Memorie (RAM)

– Accelerator de memorie Intel® Optane ™ (opțional)

– Unitate de procesare grafică (GPU) – placă grafică

– Depozitare – SSD și / sau HDD

– Unitatea de alimentare (PSU)

– Răcirea sistemului – Răcirea procesorului și fluxul de aer al șasiului

– Carcasă

– Periferice pentru jocuri (tastatură, mouse, căști)

– Monitor PC

Bugetul și upgrade-ul unui gaming PC

Puterea, aspectul și performanța unui gaming PC depind în primul rând de buget și de preferințele personale. De fapt, bugetul ar trebui să fie primul considerent, deoarece va cântări în luarea tuturor deciziilor.

Construirea unui computer personalizat nu poate costa mai puțin decât un PC gata făcut, off-the-shelf, dar poți economisi bani prin reduceri pe site-uri specializate sau cumpărând de la site-urile de reselleri.

Un alt avantaj este faptul că ai control asupra părților producătorului care intră în propriul gaming PC. Mai mult decât atât, vei evita costurile de construcție, deoarece te vei ocupa de această sarcină. Din fericire, există o gamă de produse excelente pe piață din care se poate alege, deci dacă bugetul este la limită poți oricând să actualizați unele componente mai târziu.

Asamblare

Odată ce ai toate componentele pentru gaming PC, este timpul să le instalezi. Cum instalezi aceste părți și în ce ordine depinde de câțiva factori importanți, începând cu specificațiile plăcii de bază, până la compatibilitatea tutor componentelor. În cadrul procesului de asamblare îți vei da seama, de fapt, cât de importantă este documentarea atentă, întrucât aceasta poate duce la o asamblare extrem de ușoară a sistemului tău.

Preferi un sistem de gaming PC sau o consolă?

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate