Cum să alegi un ceas bărbătesc de lux în funcție de stil

0

Piața ceasurilor de lux se dezvoltă fulminant de la an la an, propunând din ce în cea mai multe modele deosebite și atractive. Fie că ești în căutarea unui ceas clasic, fie că ești adeptul trendurilor actuale, este important să ții cont de câteva aspecte de bază în momentul în care alegi ceasul ideal pentru tine. Descoperă oferta de ceasuri de lux pentru barbati de la Era Vault și alege varianta ideală pentru tine după următoarele criterii:

Tipurile de mecanisme

Unul dintre cele mai importante atribute ale unui ceas de mână de lux este mecanismul, fiind motorul care face ceasul să funcționeze. Mulți colecționari se axează pe ceasuri mecanice, datorită faptului că oferă un aer nobil, conform primelor modele apărute vreodată. Acestea presupun încărcarea manuală zilnică a arcului care face posibilă rotirea acelor și cu toate că precizia nu este punctul forte al acestor ceasuri, continuă să fie principala alegere în rândul pasionaților.

Ceasurile automatice funcționează pe baza unui sistem complex de elemente, încărcarea arcului făcându-se cu ajutorul energiei cinetice de la nivelul încheieturii mâinii ce se creează datorită mișcării continue a brațului. Cu o precizie mult mai mare decât ceasurile mecanice, cele automatice sunt recomandate celor care vor să folosească acest accesoriu în special pentru funcția de măsurare a timpului și nu doar pentru aspect.

Există și o a treia categorie de mecanisme, și anume ceasurile quartz care funcționează cu ajutorul unei baterii și a unui soft de mici dimensiuni situat sub cadran. Denumirea acestora vine de la un cristal de cuarț aflat în inima mecanismului care trimite impulsuri electrice. Ceasurile quartz pot fi atât digitale, cât și analogice, indicând timpul cu o precizie maximă.

Carcasa ceasului

Un alt aspect de care trebuie să ții cont în momentul în care alegi un ceas bărbătesc de lux este materialul din care este confecționată carcasa, dar și aspectul acesteia. Multe dintre ceasurile de lux pentru bărbați sunt realizate din materiale prețioase și semiprețioase, cum ar fi aurul, argintul, titanul, ceramica sau oțelul inoxidabil. Fiecare dintre acestea vine înfrumusețat cu tot felul de detalii de maximă precizie, cum ar fi incrustații de alte materiale, lunete din sticlă din safir, inserții de diamante și alte pietre, detalii care îi cresc valoarea. În momentul în care îți dorești să achiziționezi un astfel de ceas este foarte important să știi cu exactitate ce îți place și ce te reprezintă, care este nuanța pe care ți-o dorești, precum și dimensiunea carcasei sau accentele fine, dar importante, care oferă unicitate designului.

Cureaua ceasului

Cureaua ceasului este, de asemenea, o componentă deloc de neglijat, dat fiind faptul că îndeplinește funcții practice și estetice deopotrivă. Ceasurile clasice, foarte elegante și rafinate, sunt prevăzute în majoritatea cazurilor cu o curea metalică, realizată de cele mai multe ori din același material precum carcasa acestuia. Se recomandă purtarea acestora la evenimente și ocazii speciale, dat fiind faptul că aceste curele sunt foarte fragile și greu de întreținut. Dacă te întrebai pe ce mana se poarta ceasul și de ce, răspunsul este încheietura stângă, pentru că este mai ferită de accidente și uzură, în cazul dreptacilor și viceversa,

Pentru modele smart casual se optează pentru curele din piele, mai durabile și mai confortabile, fiind ideale pentru ceasurile pe care alegi să le porți zi de zi. Există și o a treia variantă de curele, și anume cele din materiale sintetice sau din plastic care se atașează cu precădere în cazul ceasurilor sport, care nu sunt prețentioase, rezistând impecabil la uzură de toate tipurile.

Acum că ești la curent cu toate opțiunile de ceasuri de lux pentru bărbați, mai rămâne să decizi care combinație se potrivește cel mai bine stilului tău. Intră pe Era Vault, analizează zecile de modele disponibile și alege-ți preferatul!

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate