Cum mori cu zile la spitalul din Piatra-Neamț. „După 26 aprilie…” Ați înnebunit?

8

Dacă ai probleme cu inima și vrei să mergi la un medic (asta ca să nu stai până faci un infarct și să ajungi cu targa la spital), mergi la policlinica spitalului din Piatra-Neamț și te programezi la un consult cardiologic.

Orice problemă cu inima ai avea, când afli data la care ești programat pentru consult îți crește tensiunea brusc. Cea mai rapidă programare posibilă este pe 26 aprilie, adică peste 77 de zile.

De ce se întâmplă acest lucru? Desigur că motivele sunt numeroase, de la lipsa de medici până la concediile celor care activează în unitatea medicală doar că pe noi nu ne interesează motivele. Noi plătim taxe, impozite și bani cu duiumul la sănătate și ne dorim să primim servicii în contul banilor pe care-i plătim. Noi plătim în fiecare lună (nu după 77 de zile!) iar un om care are probleme cardiace nu își permite luxul de a aștepta peste două luni pentru a putea fi consultat de un medic. În 77 de zile trece și pomenirea dacă e ceva grav.

Cu toată cosiderația pentru actuala echipă care conduce spitalul din Piatra-Neamț așa ceva este inadmisibil. Nu stă în picioare nicio scuză pentru că această situație nu este un accident, situația persistă de prea mult timp. Trebuie demisă pe loc persoana care se ocupă de policlinică, chiar dacă a ajuns acolo din poziția de apropiată a PSD și trebui pus pe cineva care e capabil să rezolve problema. Trebuie plătiți medici din privat, aduși medici de undeva, găsită o soluție. Mor oamenii cu zile dacă nu au acces în timp util la serviciile medicale pe care le plătesc.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
8 Comentarii
  1. Andrei N spune

    Deoarece directorii spitalului zboara cum bate vantul, legea o face medicul sef de sectie iar daca cineva o supara, pedeapsa este policlinica. Programul scurt si prin rotatie al medicilor este in detrimentul pacientilor dar incurajat de seful sectiei pt. ca astfel se creeaza relatiile : primeaza consultatiile in cabinetele private iar cele gratuite din spital sunt doar pt. gasirea pacientilor noi. O mana care spala pe alta dar si incompetenta conducerii cu multe scoli.

  2. Z.T. spune

    Oricum, consultul in policlinica este formal si esti invitatala cabinetul particular unde platesti tot.
    Eu am patit-o pe pielea mea , am refuzat sa merg la cabinetul particula – de cite ori ma chema trebuia sa platesc ,si preturile sunt asa cum sunt….
    am mers in spital la acelasi medic si m-a plasat unui alt medic nou venit sfidindu -ma ca e prea aglomerata[D-na Doctor ] sa se mai ocupe si de mine.

  3. Stefan spune

    Foarte corecte absolut toate comentariile!”Eroilor in halate albe” nu le ajung cei 4000 de euro pe care ii castiga lunar la spital pentru program de 7 ore pe zi , din care lucreaza efectiv vreo 5 dupa care o sterg la cabinetele private.Se mai adauga garzile in care cei mai multi dorm sau fac alte „activitati”.E adevarat , sunt si sectii unde se munceste intens (nici acolo tot personalul), dar peste 70% din personal nu isi merita banii, dupa mine…Intr-adevar, medicii tineri nu vin din cauza „baronilor” si a sistemului bazat pe spaga….Noul diector nu are nicio sansa sa faca ordine in spital cu echipa pe care si-a ales-o si cu actualul CA.Cred ca nici nu vrea..

  4. Lenta spune

    Întrebați medicii pe care ii platim, ce caută in cabinetele private in timpul garzilor? Asta ar trebui sa fie preocuparea celor care ne conduc. Sa dea consultații in Policlinica, nu sa fim purtați ca niște prosti, pana când nu mai avem nevoie de ei!
    In cabinetele private, după ce ca plătești un consult de la 150 lei, in sus, sta de vorba incontinuu la telefon. Ce încredere mai poți avea in diagnosticul pus, dacă pentru 10- 15 min. cât stai in cabinet nu are timp de tine? E medic, a învățat și învață tot timpul, așa ni se spune. Toți in dreptul nostru am învățat mai mult sau mai puțin, dar asta nu înseamnă ca la servici mergi doar pentru ați umple
    Buzunarele! Stimați medici, Respectați profesia pentru care ați învățat atâția ani, iar compasiunea, empatia nu trebuie sa lipsească unui MEDIC ADEVARAT!

  5. legio spune

    Dom doftur nu face mai mult de 10-15 consultatii in policlinica intr-un program de lucru , explicatia este ca daca ar face mai multe ar obosi si ar gresi diagnosticele dar la cabinetul particular nu mai tine cont de numar , fara numar ,fara numar …..! Cat despre personalul spitalului cu tot cu doctori ce poti spune , daca cineva s-ar apuca sa faca o ancheta mai detaliata ,ar gasi numai familii si rubedenii ,posturi de doctori ,asistenti si altfel de personal numai ptr progenituri si alte grade de rudenie , gradul de pregatire si competenta nu are loc in angajarile de personal de orice fel !

  6. Irimia ghe spune

    Domnilor, stiti care este motivul real de nu vin medici tineri sau medici cu expierenta la spitalul judetean Neamt ?
    Medicii care lucreaza de ani de zile in spital, nu vor medici noi ,fiindca pot fi depasiti profesional si pierd din clientii bolnavi care trebuie sa le dea spaga, iar cei mai vinovati sunt sefii de sectii care tin cu dintii de aceste functii,

  7. saca spune

    Intr-adevar e deficit de medici in cadrul spitalului si asta nu pentru ca medicii nu vin la Piatra, ci pentru ca niste baieti destepti tin posturile blocate, ascunse si de neatins. Asta in timp ce atat medicii cat si pacientii au de suferit. Profit de acest articol ca sa-i recomand domnului director sa verifice la fiecare sectie si compartiment sa vada cate posturi sunt vacante, sa studieze putin legea sa vada cum unii sunt obligati sa lucreze in ilegalitate.

  8. Alina spune

    Cam asa functioneaza toate specialitatile, cand vorbim de programari decontate in baza biletelor de trimitere… le prinzi daca ai noroc. Sa faceti o intrebare si la analizele de sange …
    Probabil ca nu e nevoie de ele din moment ce exista cabinete private, unde o consultatie costa de la 300 lei in sus (pret penctru o consultatie la cardiologie anul trecut in toamna) si se poate de azi pe maine.
    Ar trebui facuta o consultatie „sub acoperire” sa vedem si cum sunt tratati pacinetii la o consultatie in sistemul „de stat” pentru care se platesc bani lunar. Din auzite, recomansarile nu sunt printre cele mai bune… Tot ca recomandare, mergeti pe sectii sa vedeti cum asteapta bietii pacienti pe la usi sa ii intrebe cineva „de sanatate”
    Toate bune pentru unii…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate