Cum justifică primăria „marea defrișare”. Sute de pomi fructiferi din Piatra-Neamț vor fi tăiați (VIDEO)

4

Astăzi am arătat imagini video cu pomi fructiferi din Piatra-Neamț marcați pentru tăiere sau tăiați complet. Primăria Piatra-Neamț care ne vorbea de orașul verde și ecologie taie acum toți pomii fructiferi din oraș. Vorbim de sute de copaci plantați și îngrijiți zeci de ani de pietreni. Iată dezastrul făcut doar o singură stradă… pe variantă… iar acesta este de doar începutul!

Primăria Piatra-Neamț a venit cu un punct de vedere în acest sens printr-un comunicat de presă pe care îl redăm mai jos:

În cadrul proiectelor de modernizare a coridoarelor de mobilitate este prevăzută și amenajarea spațiilor verzi. Acest lucru implică, pe lângă amenajarea gazonului, și plantarea de arbori potriviți condițiilor climatice din orașul nostru, care să fie adaptați mediului de aici.

Acesta este motivul pentru care în acest moment sunt tăiați mai mulți pomi fructiferi din oraș. Bineînțeles, lucrurile nu vor rămâne așa, pentru că în locul lor vom planta arbori ornamentali, potriviți pentru orașul nostru. Astfel, vom avea specii precum teiul argintiu, frasin, chiparos albastru, zadă, pin, mesteacăn argintiu, chiparos, ienupăr sau arțar japonez. Pomii fructiferi nu sunt specii potrivite pentru spațiile verzi din oraș și din cauza fructelor, care pătează trotuarele în perioada apariției lor, creând disconfort trecătorilor. Vor fi tăiați 225 de pomi fructiferi, dar în locul lor vor fi plantați 1978 de arbori ornamentali.

Ne dorim un oraș verde și prin acțiunile noastre ne preocupăm constant de îndeplinirea acestui obiectiv. Așadar, copacii nu sunt tăiați și atât! În locul lor vom planta arbori adaptați climatului local, potriviți pentru oraș, de care ne vom bucura pentru mult timp de acum încolo.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. Luminita spune

  În parc nu s-au tăiat corcodușii nici duzii dar din păcate au fost doborati alți arbori superbi și cu umbra deasa. Nu mai știm care sunt pomii fructiferi?

 2. ionut888 spune

  cel mai bun primar post decembrist pe care l-a avut aceasta TARA ! multumim acestui distins domn!

 3. Doravas spune

  Pomii deranjează 5G-ul!!! atât de simplă e explicația ,,de ce?-ului” din acest caz REVOLTĂTOR! NU SE VOR REPLANTA ALȚI ARBORI, cel puțin NU DE TALIE INALTĂ!!! Bine măcar că nu ne-am repezit noi primii in a deveni ,,Oraș de 15 minute”, sucevenii mai fraieri s-au aruncat ca berbecii cu capul in zid dar vor rămâne curând fără coarne! Nu ca n-ar fi vrut ai noștri edili ci se pare ca momentan nu indeplineam criteriile stabilite de UrSULA stalinista, recte nu suntem destul de (proști) mulți, cerința era de a fi peste 100.000 de rezidenți… Of course, nu veți publica nici acest comment cum n-ați făcut-o nici alte dăți, trebuie ,,să mănânce și gura voastră ceva” așa că de ce să deranjați (deși puțin probabil) pe cineva acolo ,,mai sus”…

 4. Marius spune

  Stiu ca pare trist dar va iesi un super oras. Acum e deranj si muuuulta cârcoteală că așa știu românii, daca nu se face, de ce nu se face, daca se face, pai de ce se face că-i deranj….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate