Cum au furat din banii clienților angajatele unei bănci din Neamț

0

În perioada 2015 – 2019, două femei de 34, respectiv 38 de ani, profitând de funcțiile deținute în cadrul unei unități bancare din Neamț, au sustras importante sume de bani din conturile unor clienți fiind creat un prejudiciu estimat la 270.000 de euro. (mai mute detalii click aici)

Pe surse am aflat că este vorba de două infracțiuni distincte, una comisă la filiala băncii din Târgu Neamț și una comisă la filiala băncii din Roman.

Metodele de operare au fost asemănătoare. Angajatele băncii au sustras sume consistente din conturile victimelor prin retragere de bani în numele acestora. Când victima solicita extrasul de cont, i se oferea un extras de cont aranjat în care sumele de bani apăreau ca și cum ar fi fost la locul lor în conturi.

Problema a apărut prima oară la filiala din Târgu Neamț unde o victimă a vrut să scoată o sumă mai mare de bani și nu a mai avut de unde. Ulterior, controlul intern al băncii a descoperit ce s-a întâmplat și a extins cercetările și la celelalte filiale, descoperind astfel și cazul de la Roman.

Cele două angajate ale băncii au fost date afară din serviciu de mai mult timp și deferite justiției. Sumele furate au fost acoperite integral de bancă pentru ca victimele să nu rămână păgubite.

Așadar, ținte au fost persoane cu foarte mulți bani în cont. Nu s-au luat sume mici de la mulți oameni, ci sume consistente de la câteva victime.

Iosub Robert

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate