Cum arată corupția la Neamț. Clădirile și terenurile primăriei Piatra-Neamț

2

Toată lumea din Piatra-Neamț se întreabă de ce avem atâtea terenuri și clădiri dărăpănate ce aparțin primăriei Piatra-Neamț. Răspunsul este unul foarte simplu. Pentru că trebuie înstrăinate sau, mai corect spus, trebuie furate, dar furturile să îmbrace aspecte de legalitate. La fel cum au fost furate legal mai toate terenurile și clădirile ce au aparținut municipiului. Doar imaginați-vă că după revoluție mai toate spațiile comerciale din oraș aparțineau municipalității și o sa vedeți dimensiunea celui mai mare jaf la care a fost supus Piatra-Neamțul.

Cinematograful din Dărmănești, căminele si cantina de la Liceul Auto, școala din Ciritei, clădirile de pe Cozla și multe terenuri ce mai aparțin municipalității sunt lăsate să se degradeze pentru a le scădea valoarea. Nici un alt motiv nu există în afară de corupție pentru a lăsa să se degradeze aceste clădiri și terenuri.

Toți primarii care s-au perindat pe la conducerea primăriei pietrene au zis că ei nu vor da terenurile și clădirile, dar cum s-au văzut la butoane cu asta au început. Au concesionat si apoi au vândut celui care a concesionat ca să păstreze un aspect de legalitate.

Dacă nu ar fi vorba doar de corupție, cetățenii municipiului și mai ales oamenii de afaceri ar putea avea acces la o listă de terenuri și clădiri pe care primăria le-ar oferi spre închiriere ca să facă bani la bugetul local, dar această listă este atât de secretă încât nici consilierii locali nu o cunosc. Și e normal ca mafia să țină cu dinții de acest secret, căci odată închiriate, spațiile și terenurile nu mai pot fi vândute.

De notorietate este cazul clădirilor de pe Cozla unde totul se degradează văzând cu ochii, deși au fost oameni de afaceri care s-au oferit să le preia, să le facă utilizabile, doar că primăria în mod intenționat a pus condiții aberante cu chirii exorbitate ca totul să rămână neutilizat și să se continue planul de degradare și scădere a valorii.

Spuneți dumneavoastră. Dacă am avea o administrație locală cinstită și nu coruptă, nu ar scoate o listă cu terenuri și clădiri pe care să le ofere spre închiriere la prețuri tentante pentru mediul de afaceri? Nu ar putea să închirieze cu 10 euro pe lună paragina de punct Belvedere numai să facă cineva ceva acolo? Nu ar putea să dea cinematograful din Dărmănești cu 1000 euro pe lună numai să facă cineva ceva acolo? Nu ar putea închiria cu 1 euro pe lună 10 ani clădirea neterminată de la telegondola de pe Cozla cu obligația ca un privat să o termine și să fie funcțională? Nu se pot scoate și oferta spre închiriere toate aceste bunuri neutilizate de ani de zile și care stau să se degradeze? Desigur că da, dar nu acesta este planul băieților deștepți.

Haideți să vă amintim un astfel de plan dus cu succes la bun sfârșit de băieții deștepți.

Salubritas avea o clădire și activități pe terenul unde este acum benzinăria Socar de la 1 Mai. Pentru că terenul trebuia eliberat repede ca să fie înstrăinat, au mutat toată activitatea de acolo, au scos porțile și au concediat paznicii, după care au anunțat iubitorii de fier vechi din zonă că au verde la luat. Ce a urmat? Într-o săptămână au dispărut gardurile, acoperișul și tâmplăria.

Pentru că rămăseseră clădirile în picioare au fost anunțați și alți ”domni” că pot veni să ia materiale de construcții și au venit ca termitele și au curățat terenul de clădiri.

Așa arată corupția la Piatra-Neamț. Terenuri și clădiri ținute la devalorizat pentru a fi combinate când e momentul oportun.

Iosub Robert

2 Comentarii
  1. rusu vasile spune

    stimati cetateni ai orasului Piatra Neamt si stimati consilieri locali care atin cerut votul cetatenilor municipiului. cred ca a sosit moomentul sa incepeti sa faceti ceva pentru oras .
    tot dealul cozla de la colibe pana la statie telegondola faceti ceva cu terenul si amenajati parcul zoo pe acest versant si amenajati cu adevarat drumul pana sus si amenajati locuri pentru parcari si casute artizanale

  2. Florin spune

    Cladirea de pe Cozla am vrut si eu sa o inchiriez . N-ai sa vezi ca vor 5€/mp/luna + TVA adica 6 pe ceva la rosu fara geamuri cu aitorizatii lipsa ( ca sa poti termina trebuie sa te rogi de ei si sa iei cursul autorizarilor de la capat si abia atunci sa vezi piedici daca se vaga unul peste ei) . Plus transport separat ca e stricat drumul. Etc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate