Cum alegem perna potrivită pentru un somn mai bun

0

Ca să ne putem bucura de o calitate optimă a somnului, trebuie să cunoaștem și să alegem cele mai bune și mai potrivite accesorii pentru pat.a 112
Pernele nu au impact numai asupra calității somnului tău, ci și a modului sănătos în care te odihnești.
Alegerea pernei greșite poate agrava durerile de cap, durerile de gât, amorțeala umărului și a brațului, disconfortul, strănutul și sforăitul. O pernă de proastă calitate nu va fi cauza problemelor de mai sus, dar folosind perna nepotrivită ție poate agrava multe dintre problemele de sănătate care stau la baza acestor simptome și cu siguranță vă poate împiedica să obțineți un somn odihnitor. În cazul în care perna devine mai grea cu trecerea timpului, poate conține piele moartă, mucegai, ciuperci și acarieni, care fac mai mult de jumătate din greutatea unei perne normale.

Umplutura pernelor este si ea foarte importantă pentru confortul și sănătatea noastră. Datorită varietații mari de pe piata, nu este întotdeauna usor să găsim perna ideală.
Iată care sunt caracteristicile celor mai importante materiale din care sunt confecționate pernele și cum pot acestea să ne influențeze calitatea somnului:

Pernele din puf și pană de gâscă

Puful de gâscă este materialul natural cel mai nobil și oferă reziliență, elasticitate și volum pernelor. Aceste modele de perne sunt ideale pentru cei care prefera sa doarmă pe spate sau pe o parte, în timp ce persoanele care dorm pe burtă au nevoie de mai puțină susținere, pentru aceștia fiind potrivite pernele plate.

Pernele din lână

Lâna are fermitate medie, iar perna din lână poate fi o opțiune atât pentru cei care dorm pe perne tari, cât și pentru cei ce preferă o perna mai moale. Această umplutură este recomandată în special celor care transpiră în mod excesiv deoarece lâna are capacitatea de a absorbi umiditatea, iar fibrele de lână au un mecanism de autoapărare care împinge umezeala către vărfurile acestora, de unde se evaporă.

Pernele din bambus

Bambusul are proprietati antimicrobiene, deoarece pentru culturile de bambus nu sunt utilizate pesticide si ingrasaminte. Procesarea este eco-friendly si se bazeaza doar pe abur si fierbere, de aceea pernele din fibra de bambus sunt ideale pentru persoanele care sufera de alergii si astm. Bambusul conține pectină din miere care este foarte sănătoasă pentru piele și este folosită cu succes și în industria farmaceutică.

Pernele din spumă cu memorie

Aceste perne sunt soluția ideală pentru persoanele care dorm pe spate sau pe lateral.
Dacă te numeri printre persoanele care prefera să doarmă pe o parte, specialiștii recomandă sa îți așezi capul pe partea mai ridicată. Daca îti place să dormi pe spate, așează capul pe partea mai joasă ca sa fii la același nivel cu restul corpului, astfel umerii se vor relaxa și te vei putea bucura de un somn odihnitor.

Pernele din Nanofibră

Nanofibra este singura fibra sintetică ale cărei calități se apropie foarte mult de cele ale pufului de găscă din punct de vedere al proprietăților de izolare, moliciune și durabilitate în utilizare. Perna din nanofibra este special creată pentru persoanele alergice la puful natural, dar care iși doresc o pernă la fel de moale ca și perna din puf de gâscă.

Specialistii ne recomandă să schimbăm pernele la cel puțin 2 ani, altfel riscăm să avem probleme cu acneea si alergiile. Pentru persoanele cu o sensibilitate crescută, se recomandă chiar schimbarea pernei o data la 6 luni de la începerea utilizarii deoarece în pernele vechi se pot acumula acarieni și celule moarte ale pielii care pot intensifica simptomele astmului și ale alergiilor.

sursa: PaginaMedicala.ro

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate