Cum a intervenit primăria azi-noapte în Piatra-Neamț

0

Precipitatiile abundende de aseara, c\nd Piatra-Neamț s-a aflat timp de mai multe ore sub avertizare cod portocaliu si rosu au generat probleme in oras, cele mai grave în cartierele Văleni, Bâtca Doamnei, Cindia și zona Ștrandului în principal din cauza torenților cu aluviuni formati pe versanții împăduriți.

S-a intervenit pe parcursul întregii nopți cu zeci de utilaje autospecializate și forță umană pentru salvarea persoanelor afectate, limitare pagubelor materiale și curățarea căilor de circulație.

Au fost evacuate 15 persoane dintre care 9 au solicitat adăpost temporar asigurat de primărie in centrul din cartierul Speranța. Se intervine în continuare si la această ora pentru îndepărtarea efectelor ploilor torențiale. Am constituit o echipă din cadrul Biroului pentru Managementul Situațiilor de Urgență care a început evaluarea și centralizarea pagubelor inclusiv pentru persoanele fizice pentru a le sprijini în obținerea de ajutoare financiare.

Persoanele afectate de inundații pot apela numărul de telefon 0771251798 al echipei de evaluare din cadrul Primăriei Piatra -Neamț”, a transmis primarul Dragoș Chitic.

Primarul s-a aflat pe teren în zona Văleni până la ora 05.00 azi-dimineața, iar la ora 07.00 a revenit pentru a evalua situația.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate