Cum a câștigat Carabelea, candidatul PNL, alegerile la Piatra-Neamț?

6

Niciun sondaj de opinie serios nu dădea candidatului PNL șanse de a câștiga Primăria Piatra-Neamț și, mai mult decât atât, fiecare dintre dumneavoastră cunoaște intenția de vot a prietenilor și a rudelor astfel încât puteți analiza singuri ce șanse reale ar fi avut acest candidat să iasă primar.

Dincolo de votul corect pe care l-a primit candidatul Andrei Carabelea, acesta a beneficiat și de voturile pietrenilor care au dorit să îl voteze pe Dragoș Chitic și, crezând că acesta este tot la PNL, au votat sigla acestui partid. Această confuzie a fost alimentată ILEGAL și PLĂTITĂ de senatorul PNL Eugen Țapu cu ajutorul unei firme care a plătit la rândul ei Facebook-ului livrarea soponsorizată a unui clip video de pe vremea când Dragoș Chitic era la PNL, ducând în eroare pietrenii în mod intenționat și ILEGAL chiar în ziua precedentă votului, când nimeni nu avea voie să facă campanie electorală.

Dacă oricine altcineva (din cadrul oricărui alt partid) ar fi făcut un asemenea lucru, cu siguranță prefectul județului s-ar fi autosesizat și ar fi ieșit un mare scandal cu dosare penale, dar în condițiile în care cel care a încălcat legea este de la PNL …

La această încălcare flagrantă a legii electorale se adaugă foarte multe suspiciuni de fraudare a votului. Multe zone unde USR-ul stătea foarte bine ca intenție de vot au fost câștigate în mod miraculos de candidatul PNL. S-a fraudat sau nu votul, luându-se voturi de la USR și transferându-se la PNL, este greu de spus și chiar mai greu de dovedit, dar văzând ce s-a întâmplat în alte locuri din țară unde PNL a organizat și supravegheat alegerile, avem tot dreptul să ne punem multe semne de întrebare.

Faptul că autoritățile din Neamț au închis ochii la încălcarea flagrantă a legii electorale de către PNL Neamț și faptul că, după calcule, USR ar fi trebuit să aibă un procent mult mai mare la Piatra-Neamț (ca să nu mai spunem că Dragoș Chitic era favorit), creionează un răspuns la întrebarea: cum de a câștigat Carabelea alegerile?

Iosub Robert

dolinex
6 Comentarii
 1. Vasile spune

  Dacă locuitorii orașului Piatra Neamț, au dorit ca PNL să îi conducă în urmatorii 4 ani, este problema lor. Or să pună taxe pe orice PNL, au pus deja pe aerul rspirat, te obliga să cumperi tu botnita, cu banii tai, o cheltuială în plus. Nu cred că o populație așa săracă, trebuie condusă de un partid de dreapta, cel bogat va deveni și mai bogat, iar cel sărac va deveni și mai sărac ,cam asta este politica oricărui partid liberal.

 2. Radu spune

  Am mai scris si anterior, Andrei a luat 7.000 de voturi la alegerile parlamentare din Neamt in 2016, ca INDEPENDENT, cand o sa intelegeti ca Andrei Carabelea are sustinatori reali?
  Faceti jocurile de casa ale altui partid politic, v-as ruga sa deschideti ochii, se trage linie peste 4ani, numai bine

 3. Marius spune

  Daca voi ziceti ca oamenii care folosesc si vad reclame pe Facebook sunt atat de boi incat sa nu fie in stare sa citeasca numele candidatului….va cam inselati.

 4. Stefan spune

  Nici eu nu cred ca dl. Carabelea a fost votat din greseala.De fapt, a primit mai putine voturi decat PNL , in timp ce Chitic a obtinut mai multe voturi decat PMP.Asta inseamna ca unii votanti ai PNL l-au votat pe Chitic la primarie, nu din greseala, ci , probabil, fiindca nu il cunosteau pe dl. Carabelea.Ceea ce nu stiu votantii este ca l-au inlocuit pe adjunctul lui Pinalti (Chitic) cu nepotul lui Pinalti!Cat despre senatorul Tapu, nici el si nici dl. Cozmanciuc nu l-au ajutat cu nimic pe dl. Carabelea, care s-a bazat numai pe votul politic, pe munca sa si pe relatiile lui „unchiu”!

 5. Cinva spune

  O marioneta, slab pregătit,redus intelectual nu va putea să ducă mandatul până la final. Răspunsurile lui incep ,, mi s-au spus sa/nu fac”

 6. O parere spune

  Ma scuzati domnule Iosub, doar votantii psd sunt atat de naivi sa voteze sigla fara sa stie pe cine voteaza. Hehe. Simplu, pietrenii nu au vrut un primar CONDAMNAT.. Din ce am discutat cu foarte multi cunoscuti, se pare ca majoritatea vor un primar tanar, un suflu nou. Sper sa se detaseze de unii ratati din propriul partid, sa stranga oameni de valoare in jurul sau si sa nu se lase manipulat de mai marii partidului. Sanatate

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate