„Culiţă Tărâţă un rechin alb al afacerilor cu terenurile Agenţiei Domeniilor Statului”

3

„….un alt rechin alb al afacerilor cu terenurile Agenţiei Domeniilor Statului,

CULITA-TARATA-NEAMT
CULITA-TARATA-NEAMT

adevăratul stăpân al domeniului agricol din România. Se numeşte Culiţă Tărâţă, este politician şi ocupă funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ din partea UNPR. Culiţă nu este însă politician sadea, este un om de afaceri fără scrupule. Numele lui Culiţă este sinonim cu ceea ce este Insula Mare a Brăilei: 57.000 de hectare de teren, cel mai fertil şi valoros teren agricol al României, o imensă exploataţie construită pe vremea lui Ceauşescu. Culiţă a primit insula în regim de arendă de la ADS timp de 10 ani şi s-a îmbogăţit. Culiţă primea 10 milioane de euro anual de la stat doar subvenţii agricole. Cu toate acestea, omul are datorii la Agenţia Domeniilor Statului de circa 25 de milioane de euro. Aflat în situaţia de a pierde insula mare a Brăilei, deşteptul moldovean de la Neamţ a gândit un plan. În 2012 a intrat în politică direct la putere, el fiind un apropiat tradiţional al Partidului Social Democrat. În judeţul Neamţ, îşi împarte acum puterea alături de prietenul său Gheorghe Ştefan – Pinalti. Culiţă şi Pinalti sunt baronii supremi ai Neamţului. Însă sufletul şi gândul lui Culiţă era la Agenţia Domeniilor Statului. Iniţial, funcţia de preşedinte al ADS a fost ocupată până recent de un anume Dan Mogoş, sprijinit de Partidul Naţional Liberal, mai exact de Mihai Voicu, ministrul PNL responsabil de relaţia cu Paramentul. Zilele trecute, Dan Mogoş a trebuit să-şi dea demisia, după ce procurorii DNA l-au pus sub acuzare pentru fapte de corupţie. Până acum, nu se ştiu detalii din acest important dosar de corupţie. Întâmplător sau nu, în locul lui Mogoş a fost numit tot un ”liberal”, cu ghilimelele de rigoare, pe nume Ilie Mitea. De unde a apărut acest domn? De la Sibiu, spun sursele politice. Însă acest Mitea a fost prefectul judeţului Neamţ şi este, declarat oficial, un prieten al baronului Culiţă Tărâţă. Cu alte cuvinte, liberalii au numit şef la ADS un om al UNPR şi al PSD, încă o dovadă de inteligenţă politică a liberalilor.

În paralel, Culiţă Tărâţă a avut grijă să-şi pună la adăpost afacerile din insula mare a Brăilei. În urma unei tranzacţii ciudate, la care se adaugă şi o sentinţă judecătorească, un personaj pe nume Constantin Dulute, de la Iaşi, patronul companiei Agricost, a preluat de la Culiţă exploatarea insulei. Dulute este cumătrul lui Culiţă Tărâţă. Cei doi rechini agricultori au declarat că vor colabora în afacerile din insula Brăilei. Mai ales că au reuşit să transforme contractul de arendă de la ADS într-un contract de concesiune…Cu alte cuvinte, cel mai bogat teren agricol al României va fi exploatat zeci de ani de acum încolo de familiile Tărâţă şi Dulute. Cât despre datoriile pe care Culiţă Tărâţă le are la Agenţia Domeniilor Statului, o să-l vedem pe noul preşedinte Mitea (amicul lu Culiţă) cum va face să le recupereze…

Când mai vedeţi tot felul de domni la televizor care va îndeamnă să investiţi în agricultură, să va gândiţi că politicienii deja au căpuşat şi acest domeniu şi că tot ce este valoros în ţară a fost deja furat.

SURSA : REALITATEA.NET

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. VASIA spune

  Mai ales acum cind la Agentia Domeniilor Statului este proaspat uns , prietenul tovului Tarita , fostul Prefect Haralambie Mitea.
  Se pare ca domnului Mitea ia prins bine Cazanele de palinca de la Sibiu care au functionat la parametrii maximi , in acest an , care a fost bogat in recoltele de prune.
  Nu este a mirare ca fostul Prefect a fost promovat intr-o functie asa de mare.
  De ani de zile promovarile si numirile , nu se mai fac pe baza de competenta , ci dupa alte criterii care a dus Economia si Societatea Romaneasca la sapa de lemn.
  Cit acest personaj a fost Prefect nu a realizat nimic deosebit privind Evaziunea fiscala , jafuri in energie , sivicultura , retrocedari …etc…etc…
  Rusineeeee…..!! USL-ului , care detine puterea in Romania , avind 70 la suta din Legislativ , si nu intreprinde nimic impotriva Coruptiei , care este generalizata la cote alarmante in Institutiile Statului Roman .
  Pacat ca le-am dat votul cu incredere caci vor fi la fel ca PDL-ul.
  Se pare ca USL-ul este un fel de PDL altoit…

 2. Sorin Craciunescu spune

  Cand acesti rechini vor fi pusi in puscarie unde le este locul , cand legile din Romania vor fi respectate , si asa pedepsele sunt foarte blande , Aici in USA numai pentru un furt se dau pedepse de pana la 30 de ani de inchisoare , dublu ca pentru o crima facuta in Romania

 3. Stefan spune

  Felicitari pentru articol, asta este adevarata fata a domnului Tarata!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate