Cu viața mea apăr viața! – un concurs ce formează viitori salvatori (IMAGINI)

0

Pregătirea elevilor în domeniul situaţiilor de urgenţă este esențială în formarea deprinderilor necesare pentru a putea acționa corespunzător în cazul producerii unei situații de urgență.

Concursurile organizate în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean la care participă elevii au ca scop:
✔️cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte;
✔️adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă ori dezastru;
✔️dezvoltarea atitudinii de solidaritate şi de implicare voluntară în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastre.

În acest an, concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viața mea apăr viața” a adunat la linia de start 106 echipe reprezentative ale unităților de învățământ din județul Neamț, care au demonstrat că pregătirea în domeniul situaţiilor de urgenţă se realizează continuu.

În data de 21.05.2024, în județul Bacău, în sala de sport a Colegiului Național “Costache Negri” din Târgu Ocna s-a desfășurat etapa interjudețeană a acestui concurs, la care au participat echipajele de gimnaziu și liceu clasate pe primul loc la etapele județene din Bacău și Neamț.
Concursul a presupus parcurgerea a trei probe distincte, respectiv o probă teoretică și două probe practice, care urmăresc cunoaşterea actelor normative privind activitatea de protecţie civilă şi formarea deprinderilor practice pentru acordarea primului ajutor, cât şi cunoaşterea modului de folosire a mijloacelor de protecţie individuală.

La finalul competiției, clasamentul a fost următorul:

𝐋𝐚 𝐜𝐢𝐜𝐥𝐮𝐥 𝐠𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥:

Locul 1 – Școala Gimnazială “Vlad Dănulescu” Pâncești din județul Neamț
Locul 2 – Școala Gimnazială Helegiu din județul Bacău

𝐋𝐚 𝐜𝐢𝐜𝐥𝐮𝐥 𝐥𝐢𝐜𝐞𝐚𝐥:

Locul 1 – Liceul “Carol I” Bicaz din județul Neamț
Locul 2 – Liceu Teoretic “Ion Borcea” Buhuși din județul Bacău

Următoarea etapă la care vor participa echipele clasate pe primul loc va fi etapa națională care se va desfășura în luna iulie în județul Hunedoara.

Cercul de elevi de la Școala Gimnazială Pâncești a fost coordonat de domnul profesor Crîșnuță Marian, iar cel de la Liceul Bicaz de doamna profesor Apetroei Mihaela.

La pregătirea celor două cercuri de elevi au contribuit și colegii de la Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților.

Felicităm toți participanții de la această etapă a concursului și le dorim succes câștigătorilor la etapa națională!

Informare transmisă de Căpitan Irina POPA – ISU NEAMȚ.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate