Cu vaca la patru benzi

0

Dintodeauna, pietrenii ce locuiau pe strada ce duce spre Ocol au avut animale in gospodarii. Desi au incercat din rasputeri, nu au reusit sa obisnuiasca bovinele sa nu mai manance nimic, asa ca s-au vazut nevoiti sa duca vacile la islaz, dupa care sa le aduca acasa sau, dupa caz si coeficient de inteligenta pavloviana, acestea sa revina singure la domiciliu.


Ani de zile nu a fost nici o problema, deoarece animalele faceau acest drum pe portiunea de teren dintre case si sosea. Ei, acum a venit civilizatia din spate, uitand sa intrebe si gospodarii din zona daca sunt de acord sa isi achizitioneze instalatii de teleportare a vacilor de la islaz acasa si invers, omisiune din care a rezultat inevitabilul: vacile trebuie sa se duca sa manance si sa vina si acasa si nu o pot face decat pe banda intai de mers a drumului, deoarece pavelele si intreruperile dese ale trotuaruilui fac imposibila deplasarea copitatelor.
Insotite de stapan sau nu, vacile gospodarilor din zona se vor deplasa printre masini si camioane, deoarece alta solutie nu prea este. Poate eutanasia sau vanzarea animalelor sau poate proprietarii vor reusi sa dreseze vacile sa mearga pe garduri ca pisicile, dar pana atunci va recomandam sa circulati cu grija pe acest tronson de drum si sa aveti geamurile inchise, deoarece nu vreti sa stiti ce se intampla cand masina de pe contrasens sau cea care va depaseste calca intr-o balega proaspata exact in dreptul geamului deschis al autovehiculului dumneavoastra .
Dar ce sa facem, asta inseamna progres si infrastructura rutiera la Piatra Neamt: o vaca pe parbriz, o balega zburand prin masina…. noroc ca suntem oras european si statiune turistica .

Iosub Robert

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate