Cu un nou model pe piață, merită să optați pentru modelul de smartphone din generația anterioară?

0

iPhone 14 (2022) va succeda iPhone 13 (2021), care, de la lansarea sa, a fost cel mai bine vândut iPhone de la Apple și smartphone-ul numărul unu la nivel mondial. Pentru a face acest lucru, Apple a optat pentru o evoluție foarte subtilă, cu foarte puține noutăți care abia dacă schimbă iPhone 13, cu excepția unor aspecte importante, cum ar fi camerele foto ale dispozitivului.

Diferențele dintre iPhone 14 și iPhone 13 nu sunt ușor de observat la prima vedere, dincolo de culori, așa că le comparăm pentru a vedea cât de multe s-au schimbat la această nouă generație de iPhone.

Design

Nu există nicio îndoială că este o schimbare de design foarte mică, chiar arată ca o versiune „S” a iPhone 13. Folosim în continuare sticla și aluminiul ca materiale și avem aceleași dimensiuni în înălțime și lungime, singura diferență fiind grosimea de 0,02 cm în favoarea iPhone 14.

Singura schimbare de design cu adevărat notabilă este cea a culorilor disponibile. Culoarea roz a iPhone 13 a fost înlocuită cu o nouă culoare mov, iar culoarea verde nu este disponibilă (deocamdată). De asemenea, am modificat ușor culorile albastru și produs (roșu).

Camere foto

Camerele foto sunt amplasate într-un modul spate de dimensiuni identice la ambele modele, însă la iPhone 14 avem un senzor principal îmbunătățit. În ciuda menținerii rezoluției de 12 megapixeli, există câteva caracteristici noi interesante.

 • Camera principală a iPhone 14: 12 MP cu deschidere ƒ/1,5 și pixeli de 1,9 μm.
 • Camera principală a iPhone 13: 12 MP cu deschidere ƒ/1.6 și pixeli de 1,7 μm.

Acestea sunt toate îmbunătățirile aduse de camera iPhone 14 față de iPhone 13:

 • Noua cameră principală. Deschidere îmbunătățită ƒ/1,5 și pixeli de 1,9 μm, permițând realizarea de fotografii și clipuri video de calitate superioară în orice lumină. Această diafragmă lasă să intre cu 49% mai multă lumină.
 • Noua cameră frontală TrueDepth. Cu o diafragmă de ƒ/1.9 care vă permite să realizați fotografii și clipuri video mai bune în condiții de iluminare slabă. Debutează cu autofocalizarea, focalizează și mai rapid în condiții de lumină slabă și realizează fotografii de grup la distanțe mai mari.
 • Un nou mod de acțiune. Permite realizarea de filme incredibil de stabile.
 • Un unghi foarte larg. Imagini mai largi și fotografii mai bune în condiții de iluminare slabă datorită motorului Photonic Engine.
 • Bliț True Tone îmbunătățit. 10% mai strălucitoare și cu un efect mai uniform.
 • Modul Cinema. Acum vă permite să filmați în 4K la 30 f/s și 4K la 24 f/s.

Procesor

Ca și în cazul designului, modificările din această secțiune sunt minime. Regăsim același cip în ambele modele, puternicul A15 Bionic. Pentru prima dată, Apple repetă același procesor în două generații de iPhone, iar A16 Bionic este exclusiv pentru iPhone 14 Pro.

Este un cip cu o putere pe care nimeni nu a reușit să o egaleze, dar nu va fi un motiv pentru a face upgrade. Singura diferență este la nivelul nucleelor GPU, iPhone 14 are un cip A15 Bionic cu 5 nuclee GPU, față de 4 nuclee GPU la iPhone 13.

Baterie

iPhone-urile s-au îmbunătățit foarte mult în ceea ce privește autonomia bateriei în ultimele generații, iar cu noul iPhone 14 vedem o mică, dar progresivă schimbare în bine. Avem o autonomie mai mare a bateriei, chiar dacă îmbunătățirea este mică. Dincolo de cumpărarea de miliamperi, să aruncăm o privire la datele oficiale privind durata de viață a bateriei în diferite condiții:

Durata de viață a bateriei iPhone 14

 • Redare video: până la 20 de ore
 • Streaming video: până la 16 ore
 • Redare audio: până la 80 de ore

Durata de viață a bateriei iPhone 13

 • Redare video: până la 19 ore
 • Streaming video: până la 15 ore
 • Redare audio: până la 75 de ore

Preț

Unde vom găsi o mare diferență este în preț. Apple a decis să mărească prețul tuturor iPhone 14 și să nu scadă prețul iPhone 13, astfel că între cele două există o diferență de 100 de euro.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate