Cu toate ca este vacanta

3

Cu toate ca este vacanta, la Scoala Negresti inca este activitate. Zilele trecute au sosit in zona doi turisti francezi, Michel Morent si Daniele Morent, insotiti de bicicletele lor celebre.

Prima oprire a fost la scoala noastra deoarece auzisera de primirea frumoasa pe care le-am facut-o anul trecut francezilor care au participat la turneul Paris-Pekin. Domnul profesor, Dascalu-Radu Dan, a chemat cativa elevi pentru a-i intampina pe cei doi, in stilul nostru tipic romanesc. Cei doi soti sunt pasionati de mersul pe bicicleta avand, astfel, un frumos record personal, peste 300000 de km parcursi pe bicicleta. Discutand cu ei, am aflat ca din 1965 bicicleta le-a schimbat stilul de viata si le-a oferit mari satisfactii. Cum pasiunea pentru bicicleta aduce dupa ea si dragostea pentru natura, dorinta de miscare si aer curat, cei doi au hotarat ca in timpul liber sa profite de toate aceste beneficii. Ultimul lor traseu a fost realizat pe ruta Franta-Capul Nord(Norvegia), in 2008, traseu ce a insemnat parcurgerea a 11500 de km. Acum spera sa duca la bun sfarsit traseul Franta-Romania-Turcia-Italia-Franta ce include 8000 de km. Elevii nostri au fost incantati de prezenta lor si, totodata, mandri ca au putut conversa cu doi francezi. Cei doi nu au venit cu mana goala, ci cu un bogat repertoriu de cd-uri prezentandu-ne si noua imagini minunate din traseele lor. La cei 60 de ani ai lor, cei doi soti se considera impliniti, dar isi doresc sa adune in palmares numerosi kilometri parcursi pe bicicleta.

Dominte Elena-Lamiita

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. C.Iulian spune

  Foarte frumos . Eu cred ca dupa 100 km ma apucam de demontat bicicleta.
  Exemplu de oameni care nu traiesc de geaba .

 2. Viorica spune

  Este laudabila implicare scolii de la Negresti in activitatile extracuriculare cu atat mai mult cu cat asta presupune si stabilirea unor relatii de colaborare si prietenie cu oameni din afara tarii.
  Felicitari!

 3. gogui spune

  Noroc cu pistele pt. biciclete de la noi, ca altfel nu mai ajungeau intregi la destinatie.Multumim Primariei P.Neamt pentru ca ne putem trimite copii sa se plimbe in siguranta cu bicicletele prin oras.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate