Cu sprijinul primăriei, școala din cartierul Văleni ar putea fi racordată la gaz pentru a beneficia de sistem de încălzire

2

gazProblema încălzirii la nivelul școlii din cartierul Văleni, Piatra-Neamț a mai fost prezentată de ziarpiatraneamt.ro. Aici au fost investiți peste 4 miliarde lei vechi într-o centrală termică de ultimă generație și un sistem termal cu baterii solare.

Desigur că sistemul termic nu a funcționat niciodată, fiind o lucrare pe care doar s-au dat banii, iar acum conducerea școlii nu mai poate investi nimic, deoarece în acte figurează cu centrala termină și tot confortul. Investiția a fost devastată la propriu de  localnicii specializați în furturi, iar prejudiciul nu mai poate fi recuperat.

Mai multe puteți citi și vedea într-o anchetă făcută de ziarpiatraneamt.ro la fața locului: Copiii de la școala din Văleni dau taxă de protecție, sunt bătuți, taie și cară lemne și au șobolani în clase.

Întrucât în cadrul anchetei au fost prezentate imagini cu copii care taie și cară lemne pentru a se încălzi, imagini care au fost puse la dispoziția autorităților locale, iată că în anul 2017 primarul Dragoș Chitic a declarat că are ca prioritate rezolvarea problemei încălzirii școlii din Văleni. Prin urmare, se are în vedere un proiect de racordare a școlii la rețeaua de gaz aflată în zona viluțelor din Văleni precum și realizarea unui sistem modern de încălzire.

Este de apreciat implicarea autorităților locale în acest sens, dar am dori să vedem aceeași implicare și din partea instituțiilor abilitate în vederea sancționării celor care au permis realizarea unei investiții nefuncționale și, implicit, distrugerea ei.

Vom urmări cu atenție subiectul. Apreciem că un prim pas a fost făcut și că există dorință de a găsi soluții pentru binele elevilor și cadrelor didactice care își desfășoară activitatea în această clădire care a fost efectiv uitată de autorități în ultimii ani.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Ana maria spune

    Sau investit 4 miliarde de lei vechi…..si ramane asa…..nu e tras nimeni la raspundere ….de ce? Acuma se investesc mult mai mult de 4 milioane de lei vechi si ce o sa se intanple……exact ca data trecuta …..facem „alti fura” si ………sa mai ascundem niste cheltuieli „de fațadă”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate