Criza încălzirii școlilor din Târgoviște rezolvată provizoriu cu ajutorul Carpatcement

0

Vineri, 06 decembrie 2013 – De Moș Niculae, după mai multe săptămâni de probleme cu încălzirea în școli, compania Carpatcement împreună cu Inspectoratul Școlar Județean și Consiliul Județean Dâmbovița au reușit să rezolve provizoriu problema frigului din școlile din Târgoviște.

florin aldea
Florian Aldea

Mii de copii tremurau în 17 unități școlare din Târgoviște care nu beneficiau de sistem de încălzire din cauza intrării în insolvenţă în luna mai a Termica. Consiliul Local Târgovişte a luat în luna iunie decizia montării de centrale termice, iar termenul de finalizare a lucrărilor este cel târziu luna ianuarie. Astfel, zeci de elevi au ieșit să protesteze și să convingă autoritățile să găsească soluții pentru rezolvarea situației critice prin care trec în fiecare zi la școală.

Pentru că până la terminarea lucrărilor de instalare a centralelor elevii au de susținut teze și lucrări importante, Consiliul Județean și Inspectoratul Școlar din Dâmbovița au reușit să obțină sprijin financiar din partea companiei private Carpatcement Holding, astfel încât să poată achiziționa un număr de 154 de calorifere electrice care să suplinească lipsa temporară de agent termic. Soluția este una provizorie, iar clasele vor funcționa după un program de învățământ special planificat, care să nu afecteze pregătirea elevilor.

Carpatcement a donat suma necesară achiziționării celor 154 de calorifere către Consiliul Județean Dâmbovița, care au fost deja distribuite în școli. Deși parteneriatul a fost stabilit între Inspectoratul Școlar Județean și Carpatcement, procedurile legale nu permiteau recepționarea donației în bani într-un timp atât de scurt. Președintele Consiliului Județean împreună cu managementul Companiei au reacționat prompt și s-au implicat în rezolvarea crizei.

Carpatcement salută și inițiativa consilierilor târgovişteni care au aprobat duminică, 08 decembrie 2013, alocarea sumei de 100.000 de lei pentru achiziţionarea altor 200 de calorifere care vor ajunge în instituțiile de învățământ. Prin contribuțiile companiei Carpatcement și ale Consiliului Județean Târgoviște s-a reușit depășirea blocajului instituțional, iar copiii vor putea să meargă la școală fără să mai resimtă frigul.

“Vreau să mulțumesc atât în numele instituției cât și în nume personal companiei Carpatcement Holding pentru promptitudinea ajutorului oferit într-un moment de criză. De asemenea, am stabilit împreună că după ce primăria va pune în funcțiune centralele termice, caloriferele vor merge către unitățile de învățământ din mediul rural ale județului care au nevoie mai mare de o sursă alternativă de încălzire”, a declarat doamna Luminița Preda, Inspector Școlar General.

“Pentru noi, intervenția în situații de urgență este o prioritate. Am înțeles blocajul instituțional și impactul negativ asupra elevilor care au nevoie în această perioadă de liniște și susținere pentru a se concentra la evaluarea din final de an. Este perioada tezelor și nu poate suporta amânări sau recuperări în zilele de sâmbătă care vor urma. Educația este baza solidă a oricărei societăți și credem că trebuie să rămână prioritatea numărul unu a României, fiind vorba până la urmă de copii noștri. Ținem să mulțumim jurnaliștilor locali care ne-au semnalat importanța situației în cadrul întâlnirilor de consultare care au avut loc în această săptămână la Fabrica noastră din Fieni, Dâmbovița”, a declarat și domnul Florian Aldea, Președinte-Director General Carpatcement Holding.

Despre Grupul Carpatcement
Carpatcement Holding, parte a grupului german HeidelbergCement, este unul din liderii pieţei de ciment din România. HeidelbergCement Group este lider mondial pe piaţa de agregate şi un important jucător în domeniul cimentului, betonului şi altor activităţi conexe, ceea ce îl poziţionează printre cei mai mari producători de materiale de construcţii din lume. Compania are peste 52.000 de angajaţi în 2.500 de locaţii, în peste 40 de ţări.

Cu un total al investiţiilor de peste 450 milioane euro, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanţi investitori germani din România. În ţara noastră, Grupul este prezent în producţia de ciment, betoane şi agregate prin companiile CARPATCEMENT HOLDING, CARPAT BETON, respectiv CARPAT AGREGATE. Toate cele trei companii folosesc tehnologii inovative şi au ca obiectiv major promovarea unor standarde înalte de calitate.

 

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate