Criticul literar Cristian Livescu a trecut la cele veșnice

0

Cunoscutul critic literar Cristian Livescu s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani. Cristian Livescu a fost scriitor, jurnalist, critic literar şi de artă, profesor dr., marcând timp de decenii întregi cultura locală și națională.

Condoleanțe familiei!

Scriitura nemțeană și românească e în doliu! Scriitorul, criticul literar şi de artă, 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐨𝐫 𝐝𝐫. 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 𝐋𝐢𝐯𝐞𝐬𝐜𝐮, a scris ultimele rânduri și a luat o pauză… A pus punct vieții de pe pământ, deși mai avea multe proiecte de finalizat, multe vorbe de așternut pe hârtie. Tocul său ascuțit, tocit de-atâta lucru cu el, va rămâne cu cerneala uscată…

De astăzi devin amintiri multele întâlniri pe care le-a avut cu iubitorii de cultură, iar opera sa vastă va răspândi mai multă lumină de pe rafturi, arătându-ne că am avut printre noi un mare om de cultură, respectat și aplaudat la fiecare întâlnire cu publicul.

M-am bucurat, când am aflat, acum o lună, că la festivitatea de acordare a premiilor anuale ale Revistei „Convorbiri Literare“, la Iași, Premiul pentru Critică literară Opera Omnia a fost acordat scriitorului Cristian Livescu. „Cu premiul acesta este o poveste“, a ținut să menţioneze Cassian Maria Spiridon, directorul revistei ieşene.

„În urmă cu 28 de ani, la prima ediţie a premiilor noastre, Cristian Livescu a primit Premiul pentru Critică, fiind cel dintâi laureat la această categorie, care a devenit Premiul «Titu Maiorescu». Iată, acum, după 28 de ani, obține Premiul Opera Omnia, care se acordă pentru prima oară, deşi exista în Regulament. Îl merită întrutotul!“, a spus Cassian Maria Spiridon, după cum a relatat presa. Acum, povestea de la Iași chiar a devenit poveste!

Maestre, să vă bucurați de lumina veșniciei, așa cum v-ați bucurat de aprecierea iubitorilor de carte. Vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut pentru nemțeni, în cei 16 ani cât ați fost consilier județean – 1996-2012, timp în care ați fost președinte al Comisiei de cultură, învățământ, sănătate, cercetare științifică (1996-2008), contribuind la reforma în instituțiile de cultură din județ.

Târgul de Carte „Libris“, aflat la prima ediție în 2011 și susținut frecvent de Consiliul Județean Neamț va fi mai sărac, dar va dăinui, în amintirea celui care a fost inițiator și coordonator, Cristian Livescu!

𝑫𝒖𝒎𝒏𝒆𝒛𝒆𝒖 𝒔𝒂̆-𝒍 𝒊𝒆𝒓𝒕𝒆!

𝑪𝒐𝒏𝒅𝒐𝒍𝒆𝒂𝒏𝒕̦𝒆 𝒇𝒂𝒎𝒊𝒍𝒊𝒆𝒊 𝒊̂𝒏𝒅𝒐𝒍𝒊𝒂𝒕𝒆!

este mesajul transmis de Ion Asaftei, președintele CJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate