Criterii după care trebuie să se ghideze românii atunci când aleg o casă de pariuri online

0

A venit toamna și, o dată cu ea, se întoarce fotbalul de top. După confruntările din preliminariile Cupei Mondiale 2022, urmează meciurile din faza grupelor cupelor europene intercluburi, dar și derby-uri în Liga I și în ligile majore.

Agențiile de pariuri online „și-au făcut temele” și au postat deja cotele pentru partidele viitoare. Pariorii vor avea de ales zilnic dintre zeci de evenimente interesante, astfel că perioada următoare este potrivită pentru microbiști să își deschidă cont la un operator, pentru a încerca și acest tip de divertisment.

Sunt multe site-uri pe pariuri care merită atenție, de aceea românii nu trebuie să se înregistreze pe prima platformă care le apare în fața ochilor. Rezumând opiniile jucătorilor cu experiență, am făcut un top al elementelor de care este bine să țină pentru a alege cea mai bună variantă. 

1. Statut

Românii pot juca doar la operatorii care dețin o licență valabilă primită de la Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc. Orice altă agenție de pariuri online este pe lista neagră, iar cine își deschide cont acolo riscă o amendă între 5.000 și 10.000 de lei.  Obținerea licenței denotă, în primul rând, seriozitate.

Pe piața jocurilor de noroc din România sunt multe branduri cu notorietate regională și globală. Cu cât statutul operatorului este mai impozant, cu atât mai mare este garanția că drepturile pariorului sunt respectate.

2. Ofertă sportivă

Toți operatorii oferă competițiile fotbalistice de nivel ridicat și mediu, însă contează și ce opțiuni de pariere există pentru fiecare meci în parte. De pildă, pentru același meci din Liga I, unii operatori au 90 de selecții disponibile, iar alții au chiar și peste 200 de selecții. Un criteriu de departajare important este reprezentat de platforma live și, în special, de platforma de streaming video live, pe care jucătorii pot urmări meciuri în direct, ca la televizor.

Ne-am referit la fotbal, dar sunt și amatori de alte sporturi care poate doresc să parieze. În cazul lor, contează și ce discipline sportive mai sunt incluse în oferta sportivă. Sporturile electronice (eSports) au tot mai mulți adepți.

3. Cote

Cotele pentru același eveniment variază de la agenție la agenție, datorită mai multor factori, cum ar fi marja de profit și banii mizați pe respectiva selecție. Pentru a-și mări șansele de profit pe termen lung, pariorii ar trebui să aleagă operatorii care oferă cele mai mari cote.

Sunt și case de pariuri online care au rubrică de cote mărite, în care sunt incluse cele mai importante evenimente ale zilei. La Superbet oferta biletul zilei cuprinde astfel de cote.

Woman holding a mobile phone to visit a sports betting website while lies down at home.

4. Ofertă de bun venit

Aproape toți operatorii își întâmpină clienții noi cu diverse recompense, care constau în fonduri suplimentare, pariuri gratuite sau pariuri fără risc. Aceste oferte promoționale nu sunt importante doar prin prisma câștigurilor pe care le pot aduce, ci și prin faptul că pariorul poate acumula experiență fără să riște fondurile proprii.

Cele mai bune oferte sunt cele care nu au cerințe de rulaj sau care au cerințe de rulaj mai ușor de îndeplinit.

5. Oferte promoționale pentru clienții existenți

Operatorii de top au o secțiune consistentă de oferte promoționale dedicate clienților deja existenți. Aceste oferte sunt chiar mai importante decât cele de bun venit, deoarece jucătorii pot profita de ele de mai multe ori, nu o singură dată.

În general, jucătorii fideli primesc pariuri gratuite, fie ocazional, fie periodic. Sunt și concursuri de pronosticuri cu fonduri de premiere în bani reali.

6. Metode de depunere și retragere

Cine nu folosește un card bancar este interesat să afle ce alte metode de plată sunt disponibile. Tendința este ca și operatorii online să permită alimentarea contului cu bani numerar. Cei care nu dețin și agenții terestre colaborează cu terți pentru ca pariorii să aibă posibilitatea de a folosi cash chiar dacă joacă pe Internet.

La acest punct trebuie să menționăm și limitele de depunere și de retragere. Cei mai mulți dintre pariori joacă doar pentru distracție. Ei nu investesc bani mulți în acest hobby, de aceea sunt apreciați operatorii cu limite minime de depunere accesibile (10-20 de lei),

7. CashOut

Existența opțiunii CashOut este o bilă albă pentru agenția de pariuri sportive. Ea permite securizarea profitului sau limitarea pierderilor. Tot mai mulți operatori au „perfecționat” acest avantaj oferit pariorului și au introdus „CashOut-ul parțial”, prin care pariul poate fi închis doar pe o parte din miză. Este un detaliu important pentru obținerea profitului pe termen lung.

8. Interfață

În principiu, interfața nu influențează performanțele pariorului, însă contribuie la experiența de joc. De la cromatică până la felul în care este structurată platforma, orice element face ca timpul petrecut pe site să fie plăcut sau, dimpotrivă, mai puțin plăcut. Unele platforme sunt intuitive, în timp ce altele sunt alambicate și nici măcar nu au o bară de căutare, foarte utilă pentru pariori.

9. Aplicație mobilă

În era tehnologiei, majoritatea covârșitoare a jucătorilor accesează site-ul de pariuri din mers, de pe telefonul mobil. În acest context, prezintă un plus operatorii care au lansat aplicații dedicate pentru Android și iOS, chiar dacă toate platformele sunt optimizate pentru afișarea pe ecrane mai mici. Contează și ce funcții speciale au respectivele aplicații.

10. Părerea celorlalți

Atunci când că cumpărați ceva, probabil că citiți recenziile disponibile pentru acel produs. Regula este valabilă și în cazul deschiderii unui cont la o casă de pariuri online. Este bine ca pariorul să afle și părerile altor jucători despre operator și platformă, fie de pe forumuri, fie de pe site-urile licențiate să scrie despre jocurile de noroc. Articolele apărute pe site-urile amintite sunt cele mai relevante, pentru că, mai mult ca sigur, autorii au testat și platformele celorlalte agenții de pariuri online de pe piață.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate