Crește ajutorul de minimis acordat crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii

0

Ministerul Agriculturii anunţă că ajutorul de mimis acordat crescătorilor de ovine va creşte anul acesta, după ce a fost aprobată o hotărâre în şedinţa de Guvern de miercuri, 24 iulie. Sprijinul financiar va creşte de la 1 leu la 2 lei pe kg .

„În Şedinţa Guvernului din 24 iulie 2019 a fost aprobată o Hotarâre care modifică şi completează HG nr.500/2017 privind aprobarea schemei «Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii.”, transmite MADR.

Actul normativ reglementează valoarea sprijinului financiar acordat crescătorilor de ovine pentru anul 2019, reprezentând ajutor de minimis, aceasta crescând  de la 1 leu până la maximum 2 lei/kg lână comercializată.

Acordarea schemei de minimis vizează menținerea activității de creștere a ovinelor, stabilizarea veniturilor și evitarea depopulării satelor și conduce la diversificarea producțiilor obținute în acest sector, prin valorificarea lânii.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis, respectiv 30.000 mii lei, prevăzute de prezenta hotărâre, se asigură din bugetul repartizat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinație, cu încadrarea în bugetul aprobat Direcțiilor pentru agricultură județene şi a municipiului București pe anul 2019.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate