Credincioșii pe stil vechi din Piatra-Neamț sărbătoresc Crăciunul

1

Credincioșii pe stil vechi sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie, conform calendarului iulian, la o distanță de 13 zile de Crăciunul din calendarul creștin ortodox tradițional (gregorian).

În România există peste un milion de credincioși care aparțin Bisericii Ortodoxe pe stil vechi. La începutul secolului XX, s-a decis trecerea de la calendarul iulian la calendarul gregorian, moment în care Biserica Ortodoxă s-a separat în două, cea pe Stil Vechi și cea pe Stil Nou. Tradițiile sunt foarte asemănătoare, principala diferență fiind aceea a datei sărbătorilor.

În Piatra-Neamț astăzi, 6 ianuarie, s-au cântat colinde la Biserica Ortodoxă de Stil Vechi „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din Dărmănești.

Cu această ocazie transmitem tuturor credincioșilor pe stil vechi „Crăciun fericit!”.


whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Liliana spune

    Tuturor creștinilor pe stil vechi, Taina sfântă a Nașterii Domnului Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, să vă aducă bucuria și emoția sărbătorilor de iarnă prin speranța unui viitor mai bun, mai bun!
    Să fiți fericiți de Sărbători, să aveți spor și pace în case!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate