Credincioşii au luat Lumina Sfântă. Slujba de Înviere de la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”

0

Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul“ din Piatra-Neamţ (cartierul Mărăței) a reunit în noaptea Învierii sute de oameni care au împărtășit marea bucurie a Sfintelor Paști.

Slujba Învierii fost oficiată de pr. paroh Vasile Păvăleanu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Enoriaşilor li s-a vorbit despre Înviere, iertare şi mântuire.

Vestea mult aşteptată că „Hristos a Înviat!” a fost primită cu inima deschisă de cei prezenti la slujbă, care au răspuns la unison cu „Adevărat a Înviat!”.

Credincioşii au primit Lumina Sfântă, pe care au dus-o mai apoi în casele lor. Tradiţia spune că după ce se păşeşte peste pragul casei cu Lumina Sfântă, credinciosul trebuie să păstreze această lumânare tot anul pentru a o putea aprinde în caz de boală sau de primejdie.

Sărbătoarea Paştelui este cea mai solemnă dintre toate sărbătorile creștine din timpul anului, fiind amintirea vie a patimii, a morţii şi a Învierii lui Iisus Hristos. Totodată, Învierea din morţi a Mântuitorului este semnul biruinţei sale, o sărbătoare a luminii și bucuriei.

Fie ca acest praznic să ne găsească în armonie, iertare şi iubire.

Hristos a Înviat!

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate