Cozmanciuc: „Guvernul Cioloș a preluat propunerile PNL privind infrastructura și sănătatea. Sunt convins că va susţine dezvoltarea Moldovei.”

4

Deputatul PNL Mugur Cozmanciuc a participat luni, 25 aprilie, la Iași la întâlnirea premierului Dacian Cioloș cu parlamentarii din Moldova unde s-a discutat pe marginea soluțiilor care trebuie implementate pentru a duce la dezvoltarea regiunii.
În cadrul discuțiilor cu premierul Dacian Cioloș şi alţi miniştri din cabinet, am luat cuvântul și am cerut ca anul 2018 să găsească Moldova unită de restul ţării prin proiecte de infrastructură . Mai mult decât atât, am cerut un termen la care vor începe lucrările pentru Autostrada. În cadrul discuţiilor s-a subliniat necesitatea demarării unor proiecte care să permită dezvoltarea zonei Moldovei, una dintre cele mai sărace din România. În propunerea de Master Plan prezentată la Iași sunt trecute propunerile făcute de mine și PNL în toate pozițiile publice, respectiv construcția autostrăzii Moldova – Transilvania, drum expres Suceva – București și drum expres Bacău – Piatra Neamț. Totodată am solicitat ca proiectul de lege pentru Centenarul Marii Uniri să fie adoptat cât mai repede. ” a declarat deputatul PNL Mugur Cozmanciuc.
Parlamentarul a mai precizat că este nevoie de soluții imediate, pentru că sunt absolut necesare.
Am propus principiul solidarității pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere în Moldova. Este nevoie de asta ca zona să se dezvolte. Fără infrastructură adecvată nu putem avea locuri de muncă, iar cetățenii sunt nevoiți să plece să muncească în străinătate. S-a analizat și ideea susținerii parcurilor industriale, așa cum vrea și echipa PNL cu proiectul Neamț 2020, iar pentru asta se va crea o agenție prin care vor fi atrase investiții străine prin crearea unui cadru legislativ astfel încât autoritățile locale să poată susține atragerea investitorilor”, a mai punctat parlamentarul liberal.
În cadrul discuțiilor s-au prezentat și următoarele proiecte: dezvoltarea infrastructurii rutiere, cu accent pe următoarele investiții: Vicșani – București (900 milioane de euro), Adjud – Seculeni, Iași – Suceava (1,37 miliarde de euro), dar și despre investiții în valoare de 148 milioane de euro pentru aeroporturile din Iași, Bacău și Suceava.
De asemenea, s-a precizat că fermele de subzistență vor fi susținute prin lege, iar pentru comercializarea produselor românești se pregătește un alt proiect legislativ. În privința educației, parlamentarii din zona Moldovei și cei din Guvern au convenit să propună măsuri pentru susținerea învățământului vocațional și profesional, respectiv învățământul dual pentru a fi integrați pe piața muncii în mediul privat.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Privitor spune

  Pentru a ne intelege, e vorba despre un nou studiul de fezabilitate (minor – de 36 milioane cohones), deci trambitarea despre autostrada e o alta pacaleleala de campanie electorala (politicienilor din zona li s-au pus in brate ceva banuti pentru a li se inchide gura si a avea pentru manevrele politice ), probabil peste cinci ani (asa prevede lege) va urma alt studiu de fezabiliate si tot asa pe autostrada ce umple gura de vorbe goale, nici nepotii „nemteanului” liberal Cozmanciuc nu vor circula – se sifoneaza politic banii bugetului statului.

 2. Popescu Vasile spune

  Pentru dezvoltarea unei zone, infrastructura rutieră este absolut necesară. Putem sa construim parcuri industriale,niciun investitor nu vine intr-o zonă în care nu are căi de comunicație moderne. În momentul în care ai facilități de transport poți să te diferențiezi față de ceilalți competitori prin alte avantaje pe care să le oferi investitorilor (mană de lucru ieftină și calificată, piața de desfacere, cadrul natural si antropic propice, deschidere spre noi piețe etc.)

 3. Catalin Radu spune

  Guvernul Ciolos e mort din fașă!

 4. Stefan spune

  Notati bine , ca sa va aduceti aminte cine anume si ce minciuni a spus!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate