COVID-19: Documentele pentru verificarea motivului deplasării pot fi prezentate ȘI ÎN FORMAT ELECTRONIC

ORDONANȚA MILITARĂ nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 precizează la Art. 4. că pentru verificarea motivului deplasării:

a) angajații prezintă legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator;

b) persoanele fizice autorizate, titularii întreprinderilor individuale, membrii întreprinderilor familiale, liber profesioniștii și persoanele care practică activități agricole prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Pentru verificarea motivului deplasării în alte situații decât cele prevăzute mai sus, se prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura. 

DOCUMENTELE POT FI DESCĂRCATE DE AICI.

Adeverința eliberată de angajator sau declarația pe propria răspundere pot fi prezentate personalului autorităților abilitate și prin intermediul telefonului, tabletei sau unui dispozitiv electronic similar. 

Măsura se aplică începând cu data de 25 martie 2020, ora 12.00.

- Apreciază pagina -

1 Comentariu
  1. Radu spune

    Data nasterii nu trebuie specificata in mod explicit in declaratie. In declaratie se specifica CNP-ul, implicit si data nasterii .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate