Cornel Vântu, un nemțean cu care ne mândrim. A salvat viața unei femei în Marea Britanie

0

Cetățeanul britanic Paul Harrison, de 38 de ani, profesor, și românul din județul Neamț, Constantin Cornel Vântu, de 25 de ani, au salvat viața unei femei din Sheffield, Marea Britanie, care intenționa să se sinucidă în urmă cu o lună.

Pentru actul lor de eroism, cei doi au fost premiați de autorități pe 10 iulie, după cum precizează South Yorkshire Police.

Pe 9 iunie s-a primit o sesizare prin care se preciza că o femeie vrea să se arunce de pe un pod în zona Sheffield Parkway.

La sosirea echipajelor de salvare, femeia era pe marginea podului, însă era ținută strâns de doi bărbați de încheieturile mâinii. Femeia încerca în mod insistent să se elibereze pentru a se putea arunca în gol.

Paul McCurry, comandantul Poliției din South Yorkshire, care le-a înmânat celor doi premiul, a declarat: „Echipajele de salvatori au spus că, în mod cert, intervenția celor doi bărbați a fost singurul lucru care a împiedicat femeia să își ia viața. Ofițerii au adus femeia în siguranța și s-au asigurat că primește ajutorul de care avea nevoie.”

Paul Harrison a precizat că acesta alerga pe pod în momentul în care a observat că femeia era dincolo de gardul de protecție. „Am mers imediat să ajut, iar Cornel Vântu m-a urmat. Am prins femeia, am ținut-o strâns și în câteva minute am fost bucuroși să auzim sunetul sirenelor de poliție.”

Paul McCurry a mai adăugat: “Ofițerii sunt de multe ori puși în fața unor situații dificile, iar sprijinul cetățenilor nu trece neobservat. Este lăudabil să vedem cetățeni cu spirit civic în comunitățile noastre. Este un moment de mândrie să recunoaștem eforturile oamenilor care în mod cert au salvat viața acestei femei aflate în suferință.”

Felicitări celor doi pentru actul lor de eroism. Constantin Cornel Vântu este un nemțean cu care ne mândrim!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate