Coreea de Nord pregateste o noua rampa de lansare a rachetelor

0

coreeaInstitutul americano-coreean din cadrul Universitatii Johns Hopkins a anunțat astazi ca regimul de la Phenina efectueaza lucrari importante la instalația de unde a lansat, in decembrie anul trecut, o racheta cu raza lunga de acțiune.

Pe șantier poate fi observat ceva pare sa fie o noua rampa de lansare „plata” destinata testarii rachetelor balistice mobile de la instalatia de la Sohae, potrivit sursei citate.

De asemenea, au fost efectuate lucrari și la rampa principala, „poate pentru a o moderniza si a putea lansa de pe ea dispozitive mai mari”, se arata in comunicatul institutului, postat pe site-ul 38.North. Lucrarile „ar putea sa fie finalizate in curand, permitand Phenianului sa efectueze un nou tir in spatiu”, avertizeaza institutul, dupa ce saptamana trecuta a atras atenția ca au fost construite doua intrari in tunelul din poligon, unde nord-coreenii efectueaza teste nucleare.

Poligonul de la Sohae, situat in apropiere de coasta din nord-vestul tarii, a servit pentru lansarea cu succes a unei rachete cu raza lunga de actiune de tip Uhna-3, condamnata de Occident, care a considerat-o un test deghizat de racheta balistica cu raza lunga de actiune, unterzis prin rezolutii ONU.

Phenianul sustine ca programul sau spatial are un scop pur stiintific, in timp ce Seulul si aliatii sai, in special Statele Unite, acuza regimul ca dezvolta rachete intercontinentale, incalcand sanctiuni ONU.

 

 

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate