VĂLELEU, ce conducere are Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială Neamț

2

Recent a fost o conferință de presă susținută de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Neamț. Pe lângă ce ne-au citit de pe o foaie, impresia noastră a fost că nu au ce căuta astfel de persoane în conducerea unei asemenea agenții și vă spunem și de ce avem această opinie.

După cum vedem cu toții, cel mai deranjant lucru este că se cheltuiesc bani aiurea pentru asistați care nu merită. Puturoși buni de muncă, neoameni care distrug locuințele si tot sunt mutați să mai distrugă și alte locuințe, ba la Speranța, ba pe Muncii, ba la Văleni etc. Vedem cu toții că pentru unii asistența socială nu mai este un ajutor, ci un mod de viață.
Ei bine, am încercat să abordăm acest subiect chiar cu cei de la Agenția care are în atribuții aceste lucruri, doar că nu prea am avut cu cine și din cauza faptului că ei nu știu ce au de făcut sau nu fac ce au de făcut și astfel se cheltuiesc aiurea sume fabuloase de bani.

În domeniul acesta al asistenței sociale, în prima oră de școală ți se prezintă o poză cu două personaje desenate. Unul are o undiță într-o mână și un pește în cealaltă mână și oferă personajului mai amărât undița. Cu asta începe orice școala de asistența socială de pe planetă. Acesta este principiul de bază al asistenței sociale prin care se spune că nu trebuie să se creeze dependență de ajutorul acordat… nu dai peștele, ci undița să muncească omul, să pescuiască și să se descurce. Acest principiu de bază, alfabetul asistenței sociale, se găsește stipulat în Legea asistenței sociale la Art.2 litera e) să prevină şi să limiteze orice formă de dependenţă faţă de ajutorul acordat de stat sau de comunitate.

Ei bine, doamnele care reprezentau agenția au rămas blocate când am întrebat cum aplică ele principiul de bază din legea asistenței sociale de la art2, litera e). Doamnele cu salarii îndestulătoare habar nu aveau ce zice legea asistenței sociale. Ca și cum ai întreba un preot de porunca x și el s-ar uita mirat la tine explicându-ți că el doar aplică Biblia nu o știe chiar așa de bine să cunoască pe de rost ce zice porunca nr…x.

Nu înțelegem cum a ajuns pe o funcție de șef de agenție care se ocupă cu asistența socială cineva care nu cunoaște măcar părțile esențiale ale legislației pe care trebuie să o aplice… măcar fragmentele cu principiile legii. Teoretic astfel de funcții se ocupă prin examen și chiar dacă e aranjat examenul tot trebuie să înveți măcar subiectele servite. Ca să nu mai spunem că este greu de înțeles cum poți să mergi zi de zi la un serviciu și 8 ore să aplici o lege fără să îți rămână în cap măcar principiile…măcar primele 2-3 articole din lege…. Doamne ferește.

De asta avem zeci de mii de asistați sociali în Neamț și asistența socială nu mai e un ajutor pentru unii ci un mod de viață…

Iosub Robert

PS: Referințele despre doamnele care conduc aceasta agenție sunt pozitive. Lumea zice ca sunt de treabă și în felul lor muncesc. Noi zicem ca dacă tot au prins un astfel de post să pună mana puțin pe legi și pe cărțile de asistență socială ca va veni ziua în care cei care conduc instituții în România vor fi evaluați pe bune …sau poate nu o sa vină da mai vine vreo conferință de presa… sau poate nu o sa mai facă nici conferințe … oricum e cel puțin jenant…

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Stefan spune

    Muncesc la fel de mult si bine ca 90% din functionarimea din Romania.Caracteristici:salarii de peste 1000 de euro net, munca de mantuiala, nesimtire in relatia cu cetatenii, nerespectarea programului de lucru, tupeu si aroganta in relatia cu presa…

  2. Nelu spune

    ORI. Spune mi cu CINE te însoțești că să ți spun Cine Ești , Se potrivește la FIX in Situația de fata.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate