Copilașul bătut cu bestialitate de mamă și concubin, a intrat în moarte cerebrală

0

Băiețelul de doi ani și jumătate din județul Neamț, care a ajuns marți seară în comă la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, nu mai are nici o șansă să-și revină, potrivit medicilor care au anunțat azi că băiatul a intrat în moarte cerebrală. Mama și iubitul ei, acuzați că l-au bătut cu brutalitate, sunt acum în arest preventiv (detalii aici – click)

În acest moment s-a constatat moartea cerebrală a pacientului în vârstă de 2 ani transferat de la Neamț. Din punct de vedere medical, nu mai putem spera la nicio îmbunătățire”, a declarat dr. Alina Belu, managerul Spitalului de Copii.

Copilașul a ajuns la spital după ce a fost bătut cu bestialitate de mama lui, în vârstă de 20 de ani, și de iubitul acesteia, de 17 ani. Chiar ei au sunat la 112, când au văzut că minorul și-a pierdut cunoștința. Ajunși la fața locului, medicii de pe ambulanță au observat însă urmele clare de violență. Copilul a fost transferat, în comă de gradul al IV-lea, la Spitalul de Neurochirugie din Iași.

Acolo medicii au sesizat faptul că băiețelul avea mai multe fracturi, leziuni la nivelul capului și necroze. De aici, el a fost transferat la Spitalul de Copii, unde a fost internat pe Secția de Terapie Intensivă. Medicii au spus de la început că prognosticul este foarte rezervat.

Cu durere în suflet vă transmitem faptul că pacientul de 2 ani de la Neamț este în moarte cerebrală”, au transmis, în această dimineață, reprezentanții Spitalului de Copii din Iași.

Copilul nu poate fi însă deconectat de la aparate, pentru asta fiind nevoie de acordul părinților.

Părinții nu își pot da vreun acord pentru deconectarea de la aparatele de menținere a funcțiilor vitale. Nu avem nicio posibilitate de a întrerupe conectarea de la aceste aparate. Depinde de sursele copilului în cât timp va surveni decesul”, a declarat dr. Alina Belu.

Magda Vasilache, purtător de cuvânt al DGASPC Neamț, a precizat pentru Libertatea marți, 2 februarie, că situația a ajuns în atenția lor abia după ce copilul a ajuns în stare gravă la spitalul din Iași. Primele cercetări arată că mama, de 20 de ani, a venit din județul Bacău cu copilul ca să locuiască împreună cu iubitul ei de 17 ani, care este din localitatea Urecheni, județul Neamț. Cum nimeni nu a declarat că femeia s-a mutat cu un copil în comună, asistentul social din primărie nu știa că este și un copil la adresa respectivă.

Nu ne-a anunțat nimeni niciodată despre un copil în risc de abuz sau orice altă situație de risc. Situația este complicată pentru că mama are domiciliu în județul Bacău, ea a venit de ceva timp în comuna Urecheni la acest bărbat, care este concubin, dar nu se știe de cât timp locuia acolo, se pare că de curând. Locuia fără forme legale, nu se știa de existența ei sau a copilului. Colegii vor să vadă dacă sunt alți copii în risc de abuz”, a declarat Magda Vasilache.

Surse judiciare au explicat pentru presa centrală faptul că agravarea stării de sănătate a copilului va duce, cel mai probabil, și la schimbarea încadrării juridice pentru părinți, care urmează să fie cercetați pentru fapte ce presupun pedepse mai mari.


telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate