Copil rezident al Complexului Romanița, cu malformație cardiacă, operat cu succes

0

Un băiatul de 12 ani, rezident al Complexului de Servicii Romanița Roman, a cărei mamă nu fusese de acord cu intervenția chirurgicală de corectare a malformației cardiace de care suferă, a fost operat cu succes iar starea lui este foarte bună. Operația a avut loc la mijlocul săptămânii trecute, fiind efectuată de o echipă complexă de specialiști în chirurgie cardiacă-pediatrică din cadrul Spitalului Clinic “Dr. C. I. Parhon” din Iași și de la Spitalul Marie Curie din Capitală. La scurt timp după operație starea băiatului s-a îmbunătățit foarte mult, saturația în oxigen, care anterior intervenției era de doar 40%, ajungând acum la peste 80%, aproape de normal.
Micul pacient va mai sta câteva zile în spital după care va fi transferat la Spitalul Sfânta Maria Iași pentru monitorizarea post-operatorie.
Copilul suferă încă de la naștere de o malformație cardiacă severă – tetralogie Fallot – iar mama sa nu l-a mai putut îngriji, astfel încât acesta a intrat în sistemul de protecție, la vârsta de 2 ani, fiind în plasament rezidențial la Centrul pentru Copii cu Dizabilități Romanița Roman, mama păstrându-și însă toate drepturile părintești. În anul 2014, copilul a avut şansa să fie operat de o echipă medicală din Israel, însă mama a refuzat. În iulie anul acesta copilul a fost internat din nou în Spitalul Sfânta Maria Iași iar medicii au considerat că se impune intervenția chirurgicală motiv pentru care a fost cerut din nou acordul mamei.
Aceasta era plecată în Italia și a fost mai greu de găsit dar, în urma discuțiilor purtate direct cu medicii curanți ai copilului, mama și-a dat acordul scris, operația fiind un succes. Chirurgii nu exclud însă necesitatea unor noi intervenții în viitor, dar deocamdată starea micuțului s-a ameliorat semnificativ.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate