Copiii săraci din zona Piatra-Neamț nu mai au transport gratuit la școală decât 5 zile pe lună

1

Subvențiile pentru transportul în comun oferite pensionarilor sau altor categorii sociale cu venituri reduse se acordă de acum și la Neamț, de primăriile pe raza cărora domiciliază respectivele persoane.

Așa funcționează lucrurile în 99,99% dintre localitățile din România. Din păcate, la Piatra-Neamț, ca să rămână mai mulți bani la primărie, PDL-ul care a condus județul a făcut o măgărie ca aceste subvenții să fie plătite de la Consiliul Județean. Cum nicio șmecherie nu merge la infinit și aceasta s-a terminat și aceste cheltuieli au venit la primărie.

Problema este că atât timp cât primăria nu a dat bani de la ea s-a sărit calul cu gratuitățile și pragul de pensie de la care se oferă aceste gratuități, ba chiar unii ziceau să se dea gratuit la toți elevii și acum s-au trezit pe cap cu o cheltuială pe care nu o pot acoperi.

Din păcate ,din banii pe care primăria pietreană poate să-i ofere pentru aceste gratuități nu se mai pot asigura decât câte zece călătorii gratuite de persoană pe lună adică 5 zile de dus și venit la școală gratis pentru copiii care provin din familii sărace.

Sunt soluții ca de exemplu reducerea numărului de beneficiari de gratuitate în așa fel încât să primească doar cei cu adevărat săraci, dar asta ar însemna pierdere de voturi pentru cei care conduc primăria așa că anticipăm că în loc să se găsească soluții vom asista din nou la o serie de bălăcăreli în care PNL să dea vina pe PSD și invers și fiecare să încerce să câștige capital electoral din problemele de transport ale amărâților.

Cert este că de azi pensionarii și cazurile sociale care aveau 60 călătorii gratuite pe lună au acum doar 10. Poate pensionarii și alte categorii își vor limita numărul de deplasări, dar copiii amărâți care mergeau gratis la școală ce vor face?

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Aiurica spune

    Sa-si plateasca biletele, saracia este sora prostiei.Leacul ei este munca parintilor.Munca.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate