Copiii din centrele de plasament – vestitori ai primăverii pentru bunici

0

Copiii din centrele rezidențiale aflate în subordinea DGASPC Neamț au dorit să fie vestitori ai primăverii pentru bunicii instituționalizați, sperând astfel să le însenineze ziua și să le aducă bucuria suflete.

Primii care au dat startul întâlnirilor cu ”bunicii” au fost rezidenții Centrului Ion Creangă Piatra-Neamț, aceștia pregătindu-se din timp pentru Mărțișor. Au confecționat cu migală și efort gărgărițe, flori colorate ori felicitări iar micile „opere de artă” încărcate cu mesaje emoționante au fost dăruite bunicilor de la Centrul Social Pietricica. Copiii le-au oferit și un mic spectacol de muzică, dans și poezie care a fost apreciat, vârstnicii aplaudându-i și invitându-i să viziteze din nou cât mai curând.

Aceste proiecte sociale și conexiunile dintre copii și seniori creează legături emoționale benefice ambelor părți. În plus, copiii noștri deprind bucuria de a oferi, învățând astfel lecții de generozitate și empatie, totodată dându-le sentimentul apartenenței la comunitate”, a spus Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

Acțiuni similare au fost organizate în toate centrele de plasament din județ, copiii marcând începutul noului anotimp și Mărțișorul cu emoție și bucurie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate