Copiii de la Școala 5 stăteau în frig după ce s-au cheltuit 100.000 euro pentru instalația de încălzire

0

Școala Nr. 5 a intrat în reabilitare și copiii au fost mutați să facă orele la fostele Școli Normale unde primăria nu a fost în stare să pornească încălzirea centralizată sau poate au fost alte interese și s-au investit 100.000 euro într-un fel de calorifere electrice pentru câteva clase și câteva mici reparații.

Pe ce o fi dat primăria jumătate de milion de lei nu știm, poate erau suflate cu aur caloriferele electrice, dar cert este că nici cu această investiție nu era cald și elevii au fost trimiși acasă din cauza frigului.

Cum s-a ajuns la această investiție colosală în încălzirea acelei clădiri?

Acea clădire nu a fost folosită ani de zile, iar cei care ar fi trebuit să se ocupe de conservarea ei, de la Consiliul Județean, și-au bătut joc sau nu au știut ce au de făcut. Mai precis, instalația de încălzire centralizată trece prin niște canale exterioare de unde este alimentată fiecare parte a clădirii. Deoarece un Dorel nu a golit corect instalația, apa rămasă a crăpat vanele din aceste canale. Când primăria a preluat clădirea s-a pornit centrala, totul mergea corect, dar căldura nu ajungea în clase, deoarece toate presiunea se pierdea în vanele sparte.

De la acest punct, niște minți luminate din primărie, în loc să mobilizeze repede o firma de instalații să schimbe cu totul vanele și eventual segmentele de conductă afectate, au preferat să apeleze la o firma pe care o știau ei să pună acele calorifere electrice care, dincolo de costurile aberant de mari, nici măcar nu au făcut față.

Acum va trece timpul, va veni căldura, investiția imensă în acele calorifere va fi în continuare inutilă și dacă nu se va termina reabilitarea școlilor 5 și 8 până ce vine frigul vor trebui investiți alți bani în punerea în funcțiune a sistemului de încălzire centralizat.

Până atunci rămâne o singură întrebare. Cum de cei de la DSP nu zic nimic despre temperatura din clase și nu zic nimic de faptul că nu există apă caldă în această clădire? Dacă era un amărât cu o gogoșerie la piață și nu avea apă caldă să spele două lighene, DSP-ul era prompt și sancționa. Oare șeful PNL de la DSP nu vrea să deranjeze primarul PNL care administrează clădirea în care fac ore acești copii?

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate