Conturi false din Rusia au cumpărat reclamă politică de la Facebook de 100.000$ în timpul campaniei electorale din SUA

0

O anchetă internă realizată de Facebook a divulgat că s-au identificat achiziții de reclame prin intermediul platformei Facebook cu caracter politic în timpul campaniei electorale din SUA, achiziții care sunt conectate unor companii obscure din Rusia. Reclamele nu vizau un anumit candidat, însă încercau să se concentreze pe probleme sociale conflictuale, precum rasismul, drepturile homosexualilor, controlul armelor și al imigrației. Informațiile au fost prezentate pe larg de Alex Statmos, reprezentant al Facebook, miercuri, 6 septembrie, în postarea care poate fi citită aici. 

Suspiciuni au existat încă din aprilie 2017, când Facebook a publicat o analiză detaliată a fenomenului știrilor false sau care dezinformează în rețeaua de socializare. Documentul poate fi citit aici.

În perioada iunie 2015 – mai 2017 s-au identificat 3000 de reclame care au acoperit un cost de 100.000 dolari solicitate de 470 de conturi și pagini false care contraveneau politicii Facebook. Analiza realizată de specialiști a relevat că aceste conturi și pagini erau interconectate și manipulate din Rusia.

Facebook nu permite existența unor conturi sau pagini false, motiv pentru care aceste conturi au fost permanent închise. Reclamele erau targetate pe anumite zone geografice și au fost promovate în perioada 2015-2016.  La începutul acestui an, facebook a început să implementeze tehnici noi de eliminare a conturilor false și, de asemenea, Facebook și-a propus să închidă și paginile care distribuie în mod repetat știri cu caracter fals.

În urma acestor eveniment, Facebook investește masiv în oameni și tehnologie pentru a menție rețeaua de socializare un mediu sigur cu un discurs civilizat și bazat pe adevăr.

Războiul pe internet este deabia la început. Ce va urma nimeni nu poate anticipa corect dar cu siguranță toate taberele vor folosi aceasta resursă pentru manipulare și dezinformare.

 

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate