Contributia de asigurari sociale de sanatate se datoreaza si de catre persoanele care nu realizeaza venituri

0

codul fiscalPersoanele care nu realizeaza intr-un an fiscal venituri de natura celor mentionate la cap. I – III, Titlul IX^2 din Codul Fiscal, venituri sub forma indemnizatiilor de somaj, precum si venituri din pensii mai mici de 740 lei si nu se incadreaza in categoriile de persoane care beneficiaza de asigurarea de sanatate fara plata contributiei, pentru a dobandi calitatea de asigurat, au obligatia platii contributiei individuale lunare de asigurari sociale de sanatate.

Pentru aceste persoane, baza lunara de calcul a contributiei de asigurari sociale de sanatate datorate bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate o reprezinta valoarea salariului minim brut pe tara.

Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru acesti contribuabili se efectueaza lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza contributia.

Pentru mai multe informatii accesati link-ul Codul fiscal 2013.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate