Contracte semnate la Ministerul Transporturilor: Secțiunea Leghin – Târgu Neamț din A8 intră în linie dreaptă cu UMB

2

Astăzi, 20 septembrie, la sediul Ministerului Transporturilor s-a dat undă verde pentru proiectarea și execuția a 3 sectoare de autostradă.

63,66 km de autostradă și încă 5,6 km drum de legătură (la profil de Drum Expres) vor fi realizați în baza celor 3 contracte semnate astăzi. Toate sunt finanțate prin fonduri europene și au o valoare însumată de 3,56 miliarde lei (fără TVA).

Secțiunea 3 din A8 (Leghin- Târgu Neamț) este finanțată prin PNRR, iar celelalte două – Lotul 1 al A0 Nord (Joița- Corbeanca) și Tronsonul 4 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (Sâmbăta de Sus- Municipiul Făgăraș) sunt finanțate prin Programul Transport (PT).

Câștigătorul contractului pentru proiectare și execuție a secțiunii din A8 din Neamț este Asocierea SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – SPEDITION UMB S.R.L. – TEHNOSTRADE S.R.L., cu prețul de 1,56 miliarde de lei (fără TVA), finanțare prin PNRR.

Termenul de finalizare este de 30 luni, respectiv 6 luni perioada de proiectare și 24 de luni execuția. Este vorba de o secțiune de 29,91 km (Leghin – Târgu Neamț) care face parte din Autostrada Unirii – A8 (Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni).

Conferința de marcare a momentului semnării contractelor a fost susținută de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și premierul României, Marcel Ciolacu.

La eveniment a fost prezent, alături de membrii guvernului și parlamentari, primarul orașului Târgu Neamț și președintele PSD Neamț, Daniel Harpa.

Astăzi am fost prezent la un moment decisiv pentru dezvoltarea județului Neamț și a întregii regiuni: semnarea contractului pentru proiectarea și execuția Secțiunii 3 din Autostrada A8, tronsonul Leghin – Târgu Neamț.

Cu o lungime de circa 30 km, acest tronson finanțat prin PNRR va cuprinde 13 poduri, 11 pasaje, 2 viaducte, 2 noduri rutiere – DN15B (Vânători-Neamț) și DN15C (Târgu-Neamț).

Echipa social-democrată reprezintă Neamțul cu succes în relația cu autoritățile centrale. Felicitări și mulțumiri premierului Marcel Ciolacu – președintele PSD și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru susținerea și implementarea celui mai important proiect de infrastructură rutieră a Moldovei!

Avem acum certitudinea că vom circula pe autostrada Unirii în următorii ani.

O realizare care marchează îndeplinirea angajamentelor asumate de PSD și a promisiunilor făcute de noi către nemțeni.

Drumuri bune tuturor!

a declarat Daniel Harpa

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Un cetățean curios. spune

    Unde se află localitatea LEGHIN?

  2. Daniel spune

    La poze si semnat toti sunt buni, mai greu sa puna in practica.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate