Contrabandă cu vicii

0

În ziua de 29.03.2013, în jurul orei 10.00, politisti din cadrul Sectiei nr. 3 Politie Rurală Săbăoani, aflându-se în exercitarea atributiunilor de serviciu, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că G. Petre, de 53 de ani, din sat Tămăseni, judetul Neamt, detine si comercializează în magazinul său, din satul Adjudeni, comuna Tămășeni, băuturi alcoolice spirtoase, a căror proveniență nu poate fi dovedită, în condițiile legii.
În ziua de 29.03.2013, în jurul orei 12.00, politisti din cadrul Sectiei nr. 3 Politie Rurală Săbăoani au identificat la un magazin din satul Pildești, comuna Cordun, judetul Neamț, pe I. Tereza, de 44 de ani, din comuna Cordun, sat Pildesti, care comercializa țigări, a căror proveniență nu poate fi dovedită.
În urma cercetărilor efectuate de politisti, la cele două unităti de alimentatie publică, a fost ridicată, în vederea confiscării, cantitatea de 110 tigarete si cantitatea de 63 de litri de băuturi alcoolice, care vor fi predate Organelor fiscale în vederea aplicării măsurilor legale de sancționare.
În ziua de 30.03.2013, în jurul orei 09.00, politisti din cadrul Postului de Poliție Hangu și Poiana Teiului, au oprit în trafic, pe DN 15 Hangu, un autoturism, tip taxi, condus de B. Dumitru, de 52 ani, din Piatra Neamț.
În urma controlului efectuat de politisti, în portbagajului autovehiculului au fost găsite 170 de pachete de țigări, astfel: 120 pachete de țigări având timbru de proveniență Republica Moldova, 30 pachete de țigări având timbru de proveniență Ucraina și 20 pachete fără timbru.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârsirii infractiunii privind colectarea, deținerea și transportul mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se dea soluție legală prin Parchetul Bicaz.
În ziua de 30.03.2013, în jurul orei 12.15, în localitatea Neagra, pe DN 12 C , un politist aflat în timpul exercitării atributiunilor de serviciu, a depistat în trafic un autoturism, condus de A. Nicolae, de 24 de ani, din localitatea Bătarci, judetul Satu Mare, care a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 86 km/h. În urma controlului efectuat, în partea din spate a autoturismului au fost identificate 3 recipiente din material plastic, de culoare albă, a câte 20 litri fiecare, care contineau un lichid de culoare galbenă, cu miros de alcool, în total, aproximativ, cantitatea de 30 litri lichid, cât si 22 recipiente din material plastic, de culoare albă, a câte 20 de litri fiecare, goale, dar care emanau din interior miros de alcool . Pe timpul escortării către Postul de Politie Tasca, în vederea luării măsurilor legale, conducătorul auto a efectuat o manevra bruscă de întoarcere a autovehiculului, demarând către localitatea Gheorgheni. S-a procedat la urmărirea acestuia pana la limita cu judetul Harghita si s-a solicitat sprijinul politistilor de la Serviciul Rutier Harghita, care au depistat autoturismul mai sus mentionat în jurul orelor 14.00.
În cauză a fost dispusă confiscarea cantitătii de 30 de litri de lichid, care va fi predată Organelor fiscale,în vederea stabilirii amenzii,iar conducătorului auto i-au fost retinute permisul de conducere si certificatul de înmatriculare si i-a fost aplicată amendă contraventională în valoare de 2900 lei.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate