Consumul de gaze demasca brutarii evazionisti

0

breadPatronatele din morarit si panificatie au atras atentia in repetate randuri ca evaziunea din domeniu a atins 70%, recomandand organelor de cercetare sa verifice consumul de gaze al fiecarei brutarii.
Conform reprezentantilor Rompan, 100-120 de metri cubi de gaze sunt necesari la coacerea a 3.300 de paini de 300 de grame bucata, in functie de sistemul de coacere ales, adica in cuptoare tip tunel sau cu vatra fixa.  In conditiile in care in Bucuresti functioneaza aproximativ 60 de fabrici de paine, tentatia de a fenta Fiscul este destul de mare pentru unii brutari, care, din dorinta de a face profituri cu taxe cat mai mici, raporteaza ca au produs doar o treime din volumul total realizat. Asa s-a intamplat si in cazul unei fabrici de paine din Sectorul 5, unde conducerea a declarat la stat o productie de 100.000 de paini pe luna.

Toate bune, dar la o verificare mai atenta – si in urma expertizei oferite de brutarii legali – organele de cercetare au constatat ca unitatea consumase intr-o luna gaz cat pentru 400.000 de paini. Brutarii de acolo au incercat s-o „scalde”, dar nu le-a mers. Din cele 60 de fabrici de paine din Bucuresti, zece au fost acuzate de evaziune fiscala, fiind amendate cu peste 143.000 de lei.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate