Constantin Iacoban: „De ce Răzvan Cuc trebuie să fie primarul orașului Piatra-Neamț?”

1

Constantin Iacoban, om politic din Neamț și fost președinte al Consiliului Județean Neamț, a anunțat acum câteva zile că susține candidatura lui Răzvan Cuc la Primăria Piatra-Neamț, îl susține pe Ionel Arsene la funcția de președinte al CJ Neamț, și, de asemenea, precizează că s-a alăturat staff-ului de campanie al PSD Neamț.

Iată argumentele lui Constantin Iacoban referitoare la întrebarea „De ce Răzvan Cuc trebuie să fie primarul orașului Piatra-Neamț?”.

Suntem captivi administrației liberale din 2004, momentul în care reprezentanții dreptei si-au urmărit propriile interese, fără să țină cont de nimic important, de oamenii acestui oraș, de această minunată zonă. În Piatra-Neamț, personajele care au condus orașul l-au îndatorat cu zeci de milioane de euro. A fost cea mai neagră perioadă a orașului, a istoriei acestuia.În ultimii ani, am auzit reprezentanții administrației pietrene lăudându-se cu o „marea realizare”: au plătit datoriile pe care le-a acumulat primăria.

Este aceasta o realizare în contextul în care împrumuturile au fost făcute tot de administrația de dreapta, care conduce primăria de 16 ani? Cine ar trebui să răspundă pentru împrumuturile de zeci de milioane de euro făcute pentru investiții neinspirate, ineficiente, consumatoare continue de bani și fără finalitate, care au înglodat municipalitatea în datorii și au condamnat-o la subdezvoltare?

Cei care au condus primăria în ultimii 16 ani, ei sunt responsabili pentru halul în care a ajuns orașul!În toată această perioadă, pietrenii, în special cei care locuiesc în zonele centrale, pentru că cei din cartierele mărginașe au fost uitați aproape de tot, au fost amăgiți cu câte un gărduț, o ghirlandă de sărbători, un iepuraș sau un petec de asfalt, iar „marile realizări” au fost anunțate cu mare tam-tam de reprezentanții municipalității.

Toate acestea sunt lucruri pe care ar trebuie să le facă un șef de serviciu, nu șefii administrației. Șeful de serviciu numără panseluțele și stabilește unde să le planteze! Atribuțiile autorităților administrației publice locale sunt cu totul altele și înseamnă obligații față de cetățeni, față de comunitate, trebuie să facă eforturi pentru a aduce bani de la ministere, dar și fonduri europene. Sunt convins, iar cei care mă cunosc știu foarte bine că nu arunc vorbe în vânt, că la Piatra-Neamț se puteau aduce bani de două ori mai mulți față de ce a adus actuala administrație.

Trebuie să fim realiști și să vedem că asfalt dintr-o parte în alta a orașului nu s-a mai pus de pe timpul PSD-ului, de când ministru al Transporturilor era Miron Mitrea. Cetățenii sunt ținuți în feudalism, li se arată o mică realizare ca fiind ceva extraordinar. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar actuala administrație ne-a transformat în niște aborigeni care se minunează la vederea fețelor în oglinzile colonialiștilor. Așa am ajuns și noi în Piatra Neamț, să ne minunăm când vedem o panseluță sau o groapă asfaltată.Avem cele mai mari taxe din țară, iar Piatra-Neamț a ajuns să fie un oraș sărac.

Din 2004, când a fost preluat de guvernarea de dreapta, nu s-a făcut mai nimic pentru a lega orașul de civilizație, de Bacău, de Iași, de Ardeal, iar asta nu poate însemna decât condamnare la uitare.

Răzvan Cuc, candidatul Alianței pentru Piatra-Neamț, PSD-PPU, este omul care, împreună cu Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a adus 370 de milioane de euro pentru dezvoltarea județului. Știe să deschidă uși, are relații în ministere, are acces la oameni cu cele mai înalte funcții din administrația statului.

El, Răzvan Cuc, și Ionel Arsene, sunt cei care au făcut ceva concret pentru drumul expres Bacău – Piatra-Neamț, cu legătură la autostrada care urmează a fi construită.PSD a adus, în 6 ani, pentru orașul Piatra-Neamț, 36 de milioane de lei, iar PNL-ul doar 2 milioane de lei de când este la guvernare, în condițiile în care primarul este liberal.

Proiectele propuse de Răzvan Cuc sunt proiecte majore, care vor scoate orașul din feudalismul în care a căzut odată cu guvernarea PDL/PNL.Să lăsăm orgoliile și patriotismul local, care nu are cum să ne facă bine și nu se potrivește deloc zilelor în care trăim. Haideți să deschidem ochii și să vedem cum oameni ca Ioan Strătilă, Luigi Bodo, Aurel Kober, care nu s-au născut la Piatra-Neamț și nici în județul Neamț, aici au făcut performanță, la poalele Pietricicăi!

Mai interesează pe cineva că Ioan Strătilă este din Vaslui, Luigi Bodo din Italia sau Aurel Kober din Mehedinți? Nu au putut ei să performeze pentru că nu au fost oameni de-ai locului? Ba din contră, au performat cu succes, iar acum nemțenii se mândresc cu ei. Orașul s-a dezvoltat și cu aportul lor!

La fel, cine mai știe că oameni de valoare ai acestui oraș ca Alexandru Țibulcă, Adrian Cărăbeț și mulți, mulți alții nu s-au născut în județul Neamț, dar ne mândrim cu ei? Și ca ei sunt mulți actori, pictori, sculptori, oameni de știință, politicieni, ingineri, profesori. Îndrăgita actriță Draga Olteanu Matei a făcut atât de multe lucruri pentru orașul nostru. Și s-a născut în București, nu la Piatra-Neamț! Când spui Draga Olteanu Matei, gândul îți fuge la orașul Piatra-Neamț, locul unde marea actriță trăiește de ani buni!

Într-o lume civilizată, modernă, omul sfințește locul și nu invers. Răzvan Cuc este un om de anvergură și bine pregătit! De ce să nu-l votăm? De ce să nu fim lângă el? O gândire retrogradă este de neacceptat pentru vremurile actuale, mai ales că acum suntem parte a marii familii europene. Un om poate fi un primar bun pentru Piatra-Neamț indiferent de locul în care s-a născut.

Răzvan Cuc nu s-a născut la Piatra Neamț, așa este, însă asta nu înseamnă că nu va face mult mai multe decât alți primari cu rădăcini locale, pe care i-a avut orașul. Nu există nicio regulă în lumea asta care să spună că ești bun în administrația publică doar în orașul tău de baștină. Trebuie să ne intereseze, în primul rând, ce poate să facă un primar, dacă este pregătit, dacă are expertiză, nu dacă s-a născut sau nu în localitatea pe care vrea s-o conducă.

Sunt convins că Răzvan Cuc va dezvolta orașul Piatra-Neamț. Există soluții pentru toate problemele cetățenilor, pentru toate problemele din cartierele urbei, care nu sunt deloc puține. Recunosc că m-am îndoit că Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, va putea să facă atât de multe pentru județul Neamț, să implementeze atât de multe proiecte și să aducă atât de mulți bani. De ce să nu reușească și Răzvan Cuc să facă aceleași lucruri pentru Piatra-Neamț?

Actuala administrație folosește tactici nerușinate. Asociațiile de proprietari sunt ținute captive prin amenințări de genul ”dacă nu ești cu mine, nu-ți mai repar gărduțul, nu-ți mai asfaltez aleile”. Cum poți să condiționezi tăierea unei conducte, care constituie un pericol pentru copii ce se joacă într-un părculeț, cu susținerea administrației locale. Aceste practici trebuie să înceteze cât mai repede.

Haideți să nu compromitem viitorul nostru și al copiilor noștri pentru câteva tichete și avantaje de moment! Iar cei din primărie știu foarte bine la ce mă refer!

Răzvan Cuc nu are obligații locale, nu face parte din nicio gașcă și a declarat public că nu vine cu nimeni după el la primărie. Ca primar, va lucra cu angajații Primăriei Piatra-Neamț pentru a pune în aplicare proiectele pe care le-a promis pietrenilor și va colabora cu oricine dorește și este capabil să pună umărul la dezvoltarea orașului. Că, de fapt, asta interesează: dezvoltarea orașului Piatra-Neamț, transformarea lui într-un oraș modern în care pietrenii să trăiască bine și în siguranță.

Piatra-Neamț are nevoie de foarte multe lucruri. În primul rând, are nevoie de o economie puternică, de locuri de muncă, iar de aceea construirea unui parc industrial este absolut necesară. Răzvan Cuc are în plan un astfel de proiect.

Drumul expres Piatra Neamț – Bacău este vital pentru dezvoltarea orașului nostru și sunt sigur că, împreună cu Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, primarul Răzvan Cuc îl va construi. Cât a fost ministru al Transporturilor a alocat bani pentru efectuare studiilor necesare ca acest drum să fie realizat.

Turismul nu poate fi dezvoltat doar cu vorbe în vânt. Fără seriozitate și o gândire profesionistă nu se va face nimic bine, niciodată. Pe Cozla, într-adevăr, poate fi edificat cel mai modern complex de tratament și recuperare din Europa, iar ideea aparține lui Răzvan Cuc care a analizat cu atenție toate oportunitățile de dezvoltare a turismului în zona noastră.

Orașul are nevoie de străzi bune, de trotuare circulabile, de rețele moderne de apă și canalizare. Trebuie decolmatate cursurile de apă și consolidați versanții. Echipa lui Răzvan Cuc știe ce trebuie făcut.

Sănătatea pietrenilor reprezintă o prioritate pentru Răzvan Cuc.Primăria trebuie să ofere servicii moderne și de calitate, iar pietrenii au dreptul să trăiască într-un oraș sigur. Toate acestea nu pot fi relizate decât de un primar implicat, capabil să atragă fonduri atât guvernamentale, cât și europene.

Sunt convins că Răzvan Cuc este capabil să transforme radical orașul Piatra-Neamț într-unul modern în care nouă, copiilor și nepoților noștri să ne fie drag să trăim și să ne mândrim cu el.

Haideți să dăm o șansă pietrenilor la o viață mai bună, să le oferim un oraș dezvoltat, curat și sigur!

Haideți să îl votăm pe Răzvan Cuc, candidatul Alianței pentru Piatra-Neamț, PSD-PPU, primar al orașului Piatra-Neamț! Avem nevoie de un primar ca el!”, a declarat Constantin Iacoban.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. vio spune

    il voi vota ca merita iar daca pana acum ne plangeam ca psd nu face nimic iata ca acum dupa atatia ani de pnl-ime care a fost sub toate denumirile trebui schimbare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate