Consiliul Național al Elevilor – factor al democratismului educațional Consiliul Național al Elevilor din România

0

CNE a participat în perioada 20-26 august 2011 la proiectul – Generaţia următoare şi problemele de tineret – Consiliul Naţional al Elevilor – Factor al Democratismului Educaţional, inițiat de Consiliul Județean al Elevilor Constanța și Consiliul Județean al Elevilor Hunedoara, cu sprijinul MECTS si ANST.

La deschiderea proiectului au fost prezenți Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Doina Ofelia Melinte şi vicepreşedintele Széll Lőrincz, împreună cu directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, Elena Frâncu, consilierul Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Romeo Moşoiu, preşedintele Consiului Naţional al Elevilor, Munteanu Alexandru Ştefănut şi coordonatorul CNE, prof. Sorin Vlaic. Beneficiarii programului au fost 110 de elevi, reprezentanţi ai 20 de Consilii Judeţene ale Elevilor, şi profesorii lor coordonatori care au fost selectaţi pe baza aplicaţiilor de proiecte implementate la nivelul comunităţilor locale. Programul a cuprins diseminarea proiectelor implementate de Consiliile Județene ale Elevilor, module de training susținute de rețeaua de formatori CNE, dar și seminiarii sustinute de jurnalistul Silviu Sergiu si Adriana Ancuta de la AloModa. Caștigatorii pentru cele patru secțiuni ale concursului de proiecte au fost
-Cea mai buna idee de proiect: Consiliul Județean al Elevilor Timiș
– Cel mai original proiect: Consiliul Județean al Elevilor Sibiu
– Cel mai complex proiect: Consiliul Județean al Elevilor Constanța
– Cel mai de impact proiect: Consiliul Județean al Elevilor Bacău
-Premiul special pentru redactarea portofoliilor: Consiliul Județean al Elevilor Ialomița, Consiliul Județean al Elevilor Maramureș si Consiliul Județean al Elevilor Hunedoara.

Despre CNE

Consiliul Naţional al Elevilor din Romania a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În prezent, Consiliul Elevilor funcţionează în baza Regulamentului de organizare şi funcţionare aprobat prin ordin de ministru nr.4247 din 26.06.2010. Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local și național, promotori ai dezvoltării climatului şcolar, dar şi un cadru de dezvoltare, de educaţie civică autentică şi de formare a unor cetăţeni responsabili. Consiliul Național al Elevilor este structura care reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării școlii și incurajării relației de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului legitimităţii, pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate